17.02.2022.
Sport

НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТИСТИ ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2021. ГОДИНУ

Михајло и Бојана најбољи

Традиционални избор за најуспешније спортисте, клубове и појединце, одржан је по 37. пут у четвртак, 10. фебруара у сали Скупштине општине Шид. Број награђених спортиста , клубова, спортских радника је ове године импресиван.  На простору шидске општине активно је око 50 спортских клубова и удружења. Заменик председника Општине Шид Ђорђе Томић поздравио је присутне и честитао добитницима на признањима. Спортски савез општине Шид под покровитељством Коперникус РТВ – а,  Шид и уз подршку Општине, доделио је укупно дванаест плакета. За најуспешнијег спортисту протекле године проглашен је Михајло Медић, рукометаш РК „Раднички 1958”, а Бојана Јовановић из БК „Шид”, за спортискињу године.

Награђени су и  ФК „Раднички“ Шид у категорији најуспешније мушке сениорске екипе,  ККК „Филип Вишњић“  Вишњићево у категорији најуспешније женске сениорске екипе.  У категорији јуниора најбољи су Лазар Миловановић  и Владана  Пешић кајакаши ККК „Филип Вишњић“, док су у категорији пионира то Јелена Смиљанић  ОК „Макс“, Лука Стојановић KKK „Филип Вишњић“ и Михајло Ракић  БК „Једнота“.  Дуња Чобановић БК „Једнота“ и Немања Котараш  БК „Пикасо“ сунајбољи спортисти у категорији кадета , а Зорица  Стојановић, тренер  ККК „Филип Вишњић“, најуспешнији је тренер.

Награда за животно дело припала је Бранимиру Ђуричићу, некадашњем фудбалском судији из Шида. Горан Ковачевић и Милош Милошевић, испред Општинског већа  и Бранко Новаковић и Горан Вукмир испред Спортског савеза општине Шид, доделили су медаље и поклон пакете и осталим учесницима овогодишњег конкурса, па су тако награђени и:

Лена Крстановић, Лена Стојнић, Ленка Јовановић,, Лука Крстановић и Ката тим, подмладак Карате клуба Шид, Лука Стојановић, кајакаш ККК „Филип Вишњић“ Вишњићево, Марко Пезић, млади тенисер ТК „Сол“,  РК „Раднички 1958“ Шид,  генерација 2006 ФК „Раднички“ Шид,  БК „Једнота“ Шид и  ЖОК „Макс“ Шид.

Михајло Медић, најбољи спортиста у Општини Шид за 2021. годину, исказао је задовољство, јер је добио ово признање.

– Велика ми је част да понесем ово признање, Шид је мој град. Сви спортисти тренирају и труде се да би остварили овакав успех. Драго ми је што сам баш ја понео ово признање

Бојана Јовановић се тек годину дана бави активно бициклизмом, али је и то било довољно да буде проглашена спортискињом године.
– Мој тренер Душан Гојић и ја вредно тренирамо и ето резултата. Наступала сам на Европском и Балканском првенству. Са репрезентацијом Србије ускоро идем на припреме, казала је Бојана.

Д. Попов

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.