17.02.2022.
Koronavirus

OPŠTINA INĐIJA

Povoljnija epidemijska situacija

Epidemijska situacija na teritoriji opštine Inđija je i dalje teška, ali je povoljnija u odnosu na situaciju u prethodnih mesec dana, potvrdili su predstavnici inđijskog Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“. Na sastanku Sistema 48 istaknuto je da je zaključno sa petkom, 11. februarom, na teritoriji te sremske opštine aktivno 656 slučajeva zaraze korona – virusom. Kako je istakla doktorka Danijela Beljić, većina slučajeva je sa blagom kliničkom slikom.

– Veliki broj naših sugrađana javlja se i dalje u kovid ambulante, ali kada uporedimo broj od prošle i pretprošle nedelje  došlo je do značajnog pada broja prvih pregleda. Smanjuje se broj testiranih pacijenata, na dnevnom nivou imamo od 70 do 100 testiranja, ali je nam i dalje isti broj pozitivnih, oko polovina od ukupnog broja testiranih- objasnila je dr Beljić i dodala:

Lekari i dalje apeluju na građane da se vakcinišu i pridržavaju propisanih epidemijskih mera, naročito osobe sa već narušenim zdravljem.

– I dalje je veoma slab odziv za prvu vakcinu i zbog toga apelujemo na naše sugrađane da se vakcinišu, jer je to jedini način da se izborimo za korona – virusom- istakla je dr Beljić iz inđijskog Doma zdravlja, dodavši na kraju da pomenuta zdravstvena ustanova raspolaže sa svim vakcinama, koje su dostupne u našoj zemlji.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.