26.10.2018.
Aktuelno, Društvo

PLATIČEVO

Održavanje putne infrastrukture

Lepo vreme ide na ruku putarima, koji završavaju asfaltiranje planiranih puteva i kolovoza u rumskoj opštini, u okviru ugovora o tekućem održavanju putne infrastrukture koji ove godine iznosi 60 miliona dinara.

Tako su 17. oktobra okončani radovi na asfaltiranju Ulice Matije Gupca u Platičevu u dužini nešto preko 400 metara, deo koji je na tom putnom pravcu bio i najlošiji. Radove na terenu, koje kao i ranije izvodi rumska firma Katago, obišao je i predsednik Slađan Mančić.

– Za ove radove smo obezbedili četiri miliona dinara, a odlučili smo da uradimo i vezu ove ulice sa Ulicom Petefi Šandor, čija je dužina 80 metara.

Savet MZ Platičevo nam je uputio zahtev uz konstataciju da je ovo problem koji treba rešavati. Uskoro počinju i radovi na uređenju centra ovog sela, a za njih smo opredelili tri miliona dinara.

Sprovedena je procedura, izabran je izvođač i danas je napravljen prvi korak, razmeravanje i dovlačenje materijala. U narednim danima će se nastaviti uređenje samog centra sela – rekao je tom prilikom Slađan Mančić. On je podsetio i da je objekat vrtića u Platičevu završen i da se čeka oprema, kako bi vrtić mogao nesmetano da radi.

– Očekujem da to bude završeno do polovine narednog meseca kada smo planirali otvaranje vrtića. Za sve pomenute radove u Platičevu, dakle asfaltiranje, uređenje centra i vrtić izdvojili smo oko 15 miliona dinara.
Danas će se završiti i presvlačenje dela Kamenove ulice u dužini od 60 metara u Grabovcima – dodao je predsednik Mančić.

Jovan Salatić, predsednik Saveta MZ Platičevo ističe da je ovaj put za meštane od velike važnosti, jer vodi ne samo do mesnog groblja, već se na njega nastavlja i atarski put u dužini od 700 metara koji je rađen prošle godine.

– U ovoj ulici je bilo nezamislivo sedeti na klupi, otvoriti prozor ili sušiti veš jer se, zbog velike frekvencije saobraćaja, dizala velika prašina tako da su meštani bili zimi u blatu, a leti u prašini. Dodatnim krakom spojili smo Ulicu Matije Gubca sa Ulicom Petefi Šandora koju smo prošle godine uradili u dužni od 1.050 metara. Imamo još velikih problema sa Ulicom Vuka Karadžića koju bi, takođe, trebalo da presvučemo asfaltom – rekao je Jovan Salatić.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.