22.10.2018.
Izdvojena vest

ETNO RESTORAN SREMSKA KUĆA

Ručak skuvaj, oženiću te

Proteklog vikenda, u subotu, 20. oktobra, u Etno restoranu Sremska kuća u Sremskoj Mitrovici, po prvi put je održana gastronomska manifestacija pod nazivom Skuvaj ručak, oženiću te. Čitava manifestacija nastala je kao ideja Petra Nenadovića, producenta iz Beograda, da se na kreativan način predstavi gastronomska ponuda Srbije i Srema, a podržana je od strane Agencije za ruralni razvoj i Turističke organizacije u Sremskoj Mitrovici. Tom prilikom, na šporetima Smederevcima, tri devojke, uz pomoć svojih momaka, kuvale su ručkove po receptima svojih majki i baka.

Već dugo pravim emisije o gastronomiji i turizmu. Kada je reč o ovoj manifestaciji, na našu sreću, mnogo ljudi nas je podržalo, počevši od generalnog pokrovitelja, Metalac posuđa. Oni su voljni da ovo preraste u tradicionalnu manifestaciju i da nam od sledeće godine obezbede i više šporeta Smederevaca, pošto smo ove godine jedva našli ova tri. Posebna je draž da se kuva na njima – rekao je Petar Nenadović.

Vesna Savić, vlasnica restorana, izjavila je da je došla na ideju da u svom lokalu organizuje manifestacije koje će jednog dana postati tradicionalne.

– Petar Nenadović se bavi promocijom Srbije u svetu, a naš lokal mu se svideo. Tako smo došli na ideju da organizujemo ovu manifestaciju, da vidimo kako mlade devojke kuvaju. Zadovoljni smo odzivom sponzora, s obzirom na to da manifestaciju organizujemo prvi put. Takođe, Petar Samardžić iz Agencije za ruralni razvoj se oduševio idejom i zahvalni smo mu na pomoći – kaže Vesna Savić.

Jelena Šubatlija iz Laćarka jedna je od učesnica, i sa svojim momkom Slobodanom Ivkovićem takmičila se u kuvanju.

– Moj najbolji drugar je ovde konobar i predložio mi je da se prijavim. Inače, redovno kuvam. Trebalo bi da se mladi više pokrenu, pošto se komunikacija danas svela na digitalnu. Potrebno nam je malo više druženja – rekla je Jelena.

Pored njih, varjače su ukrstili Ema Jovanović iz Donjeg Milanovca i njen izabranik Nemanja Jović iz Kragujevca, kao i Danica Crnobrnja iz Martinaca sa svojim momkom Markom Kulićem iz Sremske Mitrovice.

Svi učesnici nagrađeni su produženim vikendima na teritoriji Srbije.

N. Milošević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.