26.10.2018.
Kolumna: Četke & Metle

SADA & OVDE

Za dodatne informacije pritisnite taster sedam

Ako ste imali priliku, da ne kažem potrebu, da zovete bilo koji kol centar, znate kakva je to muka. Ne samo zato što morate dugo da čekate, dok po redosledu ne ispritiskate sve moguće tastere, po zapovesti limenog glasa iz slušalice, već zato što najčešće i posle svega, ništa ne možete da uradite, jer su „svi operateri trenutno zauzeti“, a „vreme čekanja je duže od tri minute“. Vreme čekanja je u stvari neograničeno, jer sam jednom prilikom testirala i bilo je brat-bratu, preko petnaest minuta.

E sad, u zavisnosti od toga da li pozivate privatnu kompaniju, neku banku na primer, ili državnu ustanovu, zavisi i odnos devojčica i dečaka sa druge strane žice. Ovi iz privatnih kompanija će vam se obavezno izvinjavati što ste dugo čekali, a ove druge baš zabole uvo što trošite impulse. Oni nemaju potrebu da se bilo kome izvinjavaju, pošto im to ne stoji u opisu radnog mesta.

Međutim, izvinjavali se ili ne, sve to ostavlja neki neobičan utisak i čisto zavapite „dajte mi stari dobri šalter da mogu ko čovek da se žalim“. Jer stvarno, kad imate neki problem, bilo da je u pitanju telefon, kablovska, bankarski račun, poreski dug, bilo, bilo šta, čekanje na kol centru je poslednje što vam treba. Neki put niste sasvim ni sigurni koji taster treba da pritisnete, pa ako pogrešite, to vas odvede u sasvim desetom pravcu, koji niste hteli, pa morate iz početka. Doduše, gotovi svi kol centri imaju onu mogućnost „ili sačekajte da vam se javi operater“. E, tu može da se čeka do besvesti, zato što su, da ne ponavljam, svi operateri zauzeti.

Ponekad pomislim da su svi operateri uvek zauzeti, u bilo koje doba dana i noći da zovete. Pomislim da oni po definiciji moraju biti zauzeti, jer kako bi inače maltretirali običan svet? Taman posla da vam se odmah jave i reše problem. Šta bi ste vi pomislili? U, majku mu, pa ovo uopšte nije ni bio neki problem. Ovako, i kad jeste i kad nije „neki“ problem, ima da bude pravi problem. Problem, ako ništa drugo, da stupite u kontakt sa „nadležnima“ u vidu telefonske sekretarice zvane kol centar.

Kad ste ljuti što vam se niko ne javlja, što vas vozaju od tastera jedan do tastera devet, i obrnuto, kad uzalud čekate i slušate prijatnu muziku (nekad je bio Kondorov let, ali sad je gotovo proteran sa svih kol centara), dakle, kad sve kipi u vama od nemoći i besa, pomislite da je to u stvari zavera protiv vas i vašeg prava da dobijete normalnu uslugu. Međutim, to i jeste namešteno tako da se, dok čekate, vaš bes polako stišava. Ili jednostavno razbijete telefonsku slušalicu i završite posao. Pa vi birajte.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.