22.02.2024.
Aktuelno, Izdvojena vest

RADENKOVIĆ

Škola u Radenkoviću: Peći postale prošlost, zamenili ih radijatori

Bez dima, loženja vatre u pećima i pepela, nakon niza godina. Sada školski dan u Radenkoviću počinje loženjem kotla koji snabdeva energijom celu školu, a ne samo učionice, kako je to do sada bio slučaj. Postavljeni su novi radijatori, greje se na pelet, a kako je selo gasifikovano, uskoro se očekuje i priključenje na mrežu, što garantuje čistiju i zdraviju životnu sredinu.
Povodom zaršetka radova, školu u Radenkoviću koja je područno odeljenje Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica, posetili su predstavnici Grada Sremska Mitrovica i Mesne zajednice „Radenković”.
– Lokalna samouprava je u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine uspeo da obezbedi dva miliona 400 hiljada dinara za investiciju i nadam se da će biti od velike koristi pre svega deci koja idu u ovu školu i zaposlenima, kazao je Zoran Đurić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica.
Srećni su i zaposleni, naročito domarka koja je ranom zorom dolazila da podloži vatru, a onda je ceo dan održavala dok su deca na nastavi, čistila cevi i tako na četiri mesta u školi.
Prema rečima direktora škole, deci je sada i toplije.
– Na proleće ćemo okrečiti objekat škole, a da ponovim da je urađena fasada, kupatila, a sada kada imamo i savremeno grejanje, sulovi će biti normalni, lepi, prijatni za rad i život, kaže direktor Slađan Papić.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.