22.02.2024.
Društvo

MINISTAR GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE GORAN VESIĆ U POSETI RUMI

Rekonstrukcija Industrijske ulice u završnoj fazi


Polovinom decembra prošle godine započeli su radovi na rekonstrukciji Industrijske ulice u Rumi koji su sada u završnoj fazi i to u saradnji sa JP „Putevi Srbije“.
Reč je o rekonstrukciji najduže ulice u gradu čija je dužina pet i po kilometara, a radove u ovoj završnoj fazi obišao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, zajedno sa predsednicom Opštine Aleksandrom Ćirić Bošković.
Rekonstrukcija ove ulice je izuzetno značajna za grad, jer se radi o jednoj od najfrekfentnijih ulica kada je teretni saobraćaj u pitanju, dok u pogonima u ovoj industrijskoj zoni radi oko 4.000 zaposlenih.
– Uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministarstvo će nastojati da ispuni svoj plan i da u narednih pet godina unapredi 6.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva širom naše zemlje, vrednosti oko dve milijarde evra, istakao je ministar Goran Vesić.
Tokom ove i prošle godine, ukupno će biti rekonstruisano oko 16 kilometara lokalnih puteva i ulica u rumskoj opštini u vrednosti oko milijardu dinara.
– Sve ovo je važno jer su efikasniji i bezbedniji putevi ključni za unapređenje života svih naših građana i za dalji razvoj naše zemlje, rekla je Aleksandra Ćirić Bošković.
S. DŽ.
Foto: Opština Ruma

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.