22.02.2024.
Društvo

BANOŠTORSKI VINARI

Obeležavanje Svetog Trifuna


Banoštorski Klub vinara i vinogradara „Sveti Trifun“ je tradicionalno obeležio svoju slavu, Svetog Trifuna, zaštitnika vinograda i polja, čuvara plodnosti i napretka poljoprivrednih radova, 14. februara.
Ovim povodom, predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je Banoštor i svim vinarima poželela srećnu slavu, dobru godinu i najbolja vina, po kojima je ovaj deo Srema nadaleko poznat.
Janković se zahvalila predsedniku Kluba vinara i vinogradara Jovanu Uroševiću na izuzetnoj saradnji i današnjem gostoprimstvu i istakla da će podrška Opštine Beočin radu Kluba kroz konkurse i pokroviteljstvo manifestacija biti nastavljena i u ovoj godini.
– Banoštorska vina su vremenom postala jedan od naših najpoznatijih brendova a „Banoštorski dani grožđa“ održavaju se pod pokroviteljstvom Opštine Beočin gotovo tri decenije. Naši vinari dobijaju brojna priznanja i nagrade širom zemlje, a ovaj uspeh je plod velikog rada, odricanja i ljubavi jer nije lako održati kontinuitet i kvalitet proizvoda u ovim izazovnim vremenima, istakla je Biljana Janković.
Ona je dodala da je lokalna samouprava u ovoj godini pokrenula i važan kapitalni projekat koji Banoštor odavno zaslužuje – izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa, koje će, bez sumnje, uticati na bolju prezentaciju i poslovanje kako vinara, tako i svih koji učestvuju u turističkoj ponudi cele opštine Beočin.

– Ne smemo da zaboravimo da su pored svih prirodnih lepota i plodne zemlje, naš najveći potencijal upravo ljudi i sa željom da nastavimo dobru saradnju u susret boljim vremenima, od srca vam želim dobru godinu, dobar rod i najbolja vina, poručila je Janković.
Foto: Ismet Ademovski

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.