22.02.2024.
Društvo

БАНОШТОРСКИ ВИНАРИ

Обележавање Светог Трифуна


Баношторски Клуб винара и виноградара „Свети Трифун“ је традиционално обележио своју славу, Светог Трифуна, заштитника винограда и поља, чувара плодности и напретка пољопривредних радова, 14. фебруара.
Овим поводом, председница општине Беочин Биљана Јанковић посетила је Баноштор и свим винарима пожелела срећну славу, добру годину и најбоља вина, по којима је овај део Срема надалеко познат.
Јанковић се захвалила председнику Клуба винара и виноградара Јовану Урошевићу на изузетној сарадњи и данашњем гостопримству и истакла да ће подршка Општине Беочин раду Клуба кроз конкурсе и покровитељство манифестација бити настављена и у овој години.
– Баношторска вина су временом постала један од наших најпознатијих брендова а „Баношторски дани грожђа“ одржавају се под покровитељством Општине Беочин готово три деценије. Наши винари добијају бројна признања и награде широм земље, а овај успех је плод великог рада, одрицања и љубави јер није лако одржати континуитет и квалитет производа у овим изазовним временима, истакла је Биљана Јанковић.
Она је додала да је локална самоуправа у овој години покренула и важан капитални пројекат који Баноштор одавно заслужује – изградњу међународног путничког пристаништа, које ће, без сумње, утицати на бољу презентацију и пословање како винара, тако и свих који учествују у туристичкој понуди целе општине Беочин.

– Не смемо да заборавимо да су поред свих природних лепота и плодне земље, наш највећи потенцијал управо људи и са жељом да наставимо добру сарадњу у сусрет бољим временима, од срца вам желим добру годину, добар род и најбоља вина, поручила је Јанковић.
Фото: Исмет Адемовски

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.