25.01.2024.
Kultura

LIKOVNI SALON U RUMI

Pobednica Dunja Jung


Rumski likovni salon otvoren je 19. januara u Kulturnom centru, a brojni posetioci su mogli pogledati selektirane radove od 140, koje je na konkurs poslalo 110 autora. Svakako da je žiri imao težak zadatak da izabre najbolje, a činili su ga slikar i predsednik žirija Jovica Jole Panić, slikar Miroslav Munižaba, i fotograf Marko Eremić.
Po njihovoj oceni najbolji su radovi Dunje Jung, a Mira Kosanović je osvojila drugu i Jelena Bodrožić treću nagradu.
Po tradiciji, uvek se dodeljuju i pohvale, a ove godine pohvaljeni autori su Vera Đurković, Katarina Drljan i Đani Bardoti.
Zanimljivo je da su pohvaljena i dva najmlađa autora od kojih Haris Bastoni ima svega devet meseci, dok Jovana Savić ima šest godina.
Jovica Panić se zahvalio svim autorima koji su poslali svoje radove, a potom se obratio prvo onima čiji radovi nisu selektirani i prikazani na Rumskom likovnom salonu.
– Poželeo bih da se potrude još više i da, osim zanata i nekog rada, pokušaju malo više da daju nešto od sebe, nešto više personalitija, istraživanja i pokušaja da se pronađe nešto što će ipak značiti korak napred, rekao je Panić.
On je dodao da se žiri potrudio da podrži autore čiji radovi predstavljaju neke malo drugačije poglede, podrazumevaju malo više istraživanja.
– Mislim da je ovaj Likovni salon zaista bio malo jači kada je kvalitet u pitanju i nadam se da će sledeći biti još kvalitetniji i bolji, poručio je Jovica Panić.
Dodajmo, Rumski likovni salon se tradicionalno, organizuje krajem godine, u decembru, ali zbog velikih radova u Kulturnom centru doneta je odluka da se njegovo održavanje pomeri za januar ove godine.
S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.