07.12.2023.
Društvo

ZIMSKA SLUŽBA „KOMUNALCA“ U IRIGU

Spremni za padavine


U iriškom „Komunalcu“ završene su sve pripreme zimske službe za održavanje puteva u zimskom periodu. Ova služba je aktivna od polovine novembra do polovine marta i deluje prema usvojenom programu rada koji podrazumeva uklanjanje snega sa ulica i puteva, pešačkih staza, trotara, trgova i platoa. Delatnost zimske službe podrazumeva održavanje prohodnosti ulica i puteva u svim naseljenim mestima, kao i posipanje tih površina solju i rizlom, zavisno od vremenskih uslova.
Njene aktivnosti se upravo i usklađuju sa tim vremenskim uslovima, a prema potrebi može biti aktivna i 24 sata.
– Ukupna dužina puteva koje održavamo tokom zimske sezone je oko 70 kilometara. Mi imamo obavezu da održavamo lokalne puteve u iriškoj opštini. Tu takođe, spada i Grebenski put preko Fruške gore i to od Velike do Male Remete, čijim delom saobraća i autobuska linija na relaciji Novi Sad – Vrdnik, kaže direktorka Dragana Kijački.
Ona ističe da je ova deonica izuzetno zahtevna i da su vremenski uslovi na njoj mnogo teži nego u ostalim delovima opštine.
S. Džakula

Dva nova vozila
Lokalna samouprava je, kao osnivač, donirala JP „Komunalcu“ u Irigu dva nova vozila koje je, zahvaljujući tome, proširilo i zanovilo svoj vozni park.
Radi se o kamionu koji ima priključke za čišćenje snega. Ovo multifunkcionalno vozilo je opremljeno i priključcima za košenje, tako da je njegova upotreba moguća i van zimskih meseci i rada u okviru zimske službe.
Druga mašina je kamion koji služi za čišćenje i pranje ulica i drugih javnih prostora.
Kako ističe direktorka Dragana Kijački, zahvaljujući ovoj donaciji lokalne samouprave, „Komunalac“ će u narednom periodu biti mnogo efikasniji i operativniji u izvršavanju poverenih delatnosti.
Zimska služba ima odgovarajuću mehanizaciju koju koristi tokom zimskog perioda, a to su traktor sa nožem i posipačem, kombinovana radna mašina, dva manja traktora sa posipačima i kamion sa nožem i posipačem.


S. DŽ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.