07.12.2023.
Društvo

DRŽAVNA SEKRETARKA SARA PAVKOV U INĐIJI

Posađeno 150 platana

Sadnja platana

Sadnja platana
Državna sekretarka u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, Sara Pavkov i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak u ponedeljak, četvrtog decembra, zajedno sa učenicima Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ simbolično su zasadili stabla u industrijskoj zoni u Inđiji. U pitanju je deo od ukupno 700 sadnica platana koje je JKP „Komunalac“ kupio zahvaljujući sredstvima koja su im odobrena od strane resornog ministarstva.
– Sa predsednikom Opštine Inđija smo zasadili stabla koja su kupljena zahvaljujući sredstvima predviđenim projektom koje sprovodi naše ministarstvo „Vetrozaštitni pojasevi“ u okviru konkursa pošumljavanja i ozelenjavanja. U pitanju je izuzetno važan projekat za životnu sredinu iz nekoliko aspekata jer će danas posađeni platani uticati direktno na fitoremedijaciju i na otklanjanje teških metala iz vazduha usled saobraćaja, istakla je Sara Pavkov i dodala da je vrednost ove investicije oko 2,6 miliona dinara.
Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak podsetio je da je plan Opštine Inđija i JKP „Komunalac“ da u roku od tri godine zasade ukupno 10 hiljada novih stabala, te da će do kraja ove godine biti zasađeno ukupno devet hiljada stabala.
– Ovde na lokaciji 15 u severoistočnoj radnoj zoni je mnogo privrednih subjekata i zato nam je bilo od velike važnosti da na ovom potesu zasadimo 150 stabala platana. To je dokaz da vodimo računa o zaštiti životne sredine i zahvaljujemo se resornom ministarstvu na pomoći i podršci. Veoma je bitno da oplemenjujemo novim sadnicama industrijsku zonu, jer nam drveća uvek fali, istakao je Gak.
Kako je istaknuto na kraju, do sada je posađeno preko 400 sadnica između Novog Slankamena i Novih Karlovaca, 60 sadnica na putnom pravcu ka Rumi i 150 u industrijskoj zoni, na potezu između „Grundfosa“ i „Tojo Tajersa“, dok će ostatak sadnica platana „Komunalac“ rasporediti po mesnim zajednicama.
M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.