Društvo

Otvoreni sportski tereni u „Špicer bašti“

Tereni za male sportove u „Špicer bašti“ svečano su, nakon rekonstrukcije, otvoreni 6. jula u prisustvu velikog broja dece i odraslih. Predsednica opštine Beočin Biljana Janković je u društvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste obišla terene i prisustvovala svečanoj ceremoniji, koju je pripremio Sportski savez opštine Beočin. Tom prilikom na terene su izašli i prodefilovali beočinski sportski klubovi.

– Ovaj prostor u našem parku je posebano značajan za sugrađane svih generacija jer svi pamtimo čuvene fudbalske turnire, rukometne i košarkaške utakmice koje su se godinama ovde odvijale i koje su okupljale klubove i publiku na najbolji način. Želim svima da uživaju u letnjim sportskim aktivnostima i da se zajedno potrudimo da nam ovi tereni traju i budu korisni i nekim novim generacijama, za neke nove pobede, kazala je predsednica Biljana Janković.

Pored velikog broja učesnika, odnosno mladih na svečanosti otvaranja sportskih terena, došao je i veliki broj odraslih Beočinaca, te su tribine bile pune, kao nekada. Sada će to biti moguće i ubuduće.

– Ovo je rezultat dogovora Opštine Beočin i Pokrajinskog sekretarijata za sport.

Prisutni su pioniri u fudbalu, košarkaši, članovi klubova borilačkih sportova, gde imamo i reprezentativaca. Ovo je za svaku pohvalu i primer, kazao je Stojan Ivanović predsednik Sportskog saveza.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je za projekat rekonstrukcije ovih terena 10,6 miliona dinara.

– Pokrajinska vlada tako pokazuje da brine o svakoj lokalnoj samoupravi i nećemo se tu zaustaviti. Potpisali smo još jedan ugovor da obnovimo osnovnu školu u Rakovcu, tako da nastavljamo da ulažemo u opštinu Beočin. U narednom periodu ćemo pomoći rad sportskih klubova, raspisaćemo i konkurs u septembru. Beočin važi za sportsku opštinu, tako da će sigurno to i ostati, izjavio je Dane Basta.

Veče je u nastavku proteklo u znaku adrenalina, vatrenog navijanja i uživanja u sportskim veštinama Košarkaškog kluba „Beočin“ i Fudbalskog kluba „Cement“.

Aleksandra Dražić

Foto: Branislav Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.