24.02.2022.
Sport

IZBOR NAJBOLJEG SPORTISTE BEOČINA ZA 2021.GODINU

Laureat džudistkinja Jovana Stjepanović

U organizaciji Sportskog saveza opštine Beočin, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Beočin, u subotu 19. februara u svečanoj atmosferi u Domu kulture Beočin održan je 20. po redu izbor najboljeg sportiste Beočina za 2021. godinu. Izboru je prisustvovao veliki broj sportista, sportskih stručnjaka, sportskih radnika, prijatelja sporta, uvaženih gostiju, legendi srpskog i jugoslovenskog sporta i građana opštine Beočin.

Nakon izvođenja himne „Bože pravde“, pozdravni govor održao je predsednik Sportskog saveza opštine Beočin Goran Janjić.

Kao i svih ranijih godina, čast da prvi dobiju priznanja, imali su iz najmlađi, popularno nazvani „Budućnost beočinskog sporta“, njih pedeset šestoro. Mladi džudisti, fudbaleri, košarkaši, karatisti i karatistkinje, odbojkašice, rukometaši i rukometašica, kik bokseri, sportski ribolovci, teniserke. Hana Petrović, Aleksa Ivković, Predrag Kovačević, Lazar Jokić, Mihajlo Miljanović, Ognjen Savić, David Mikec, Siniša Miljić, Kosta Radulović, Radovan Čelebić, Aleksa Aćimović, Aleksa Križan, Luka Petrović, Stefan Gligorić, Jovan Nikolić, Rastko Šišić, Miljan Jotanović, Vojin Begojević, Lazar Kovačić, Nikola Đukić, Milan Tubak, Ranko Tubak, Jovan Pilipović Isljam Kurteši, Dušan Prekogačić, Marko Gončin, Rahim Kurteši, Nemanja Dir, Mihailo Turoman, Svevlad Simanić, Mihajlo Ljubanović, Vuk Džambas, Đorđe Prekogačić, Iskra Hipik, Nikola Đačanin, Dunja Stamenković, Aleksandar Janjić, Sara Topalović, Zoran Janićijević, Branko Simić, Leonora Ameti, Lazar Sibinčić, Luka Nedić, Kristijan Milinković, Mihajlo Stjepanović. Anastasija Kragić, Martina Šnajder, Ivana Miloš, Milica Katona, Milica Prekogačić, Tina Stanišić, Ivan Kosanić, Mladen Ćirić, Zdravko Ćirić, Milica Velemir i Maša Velemir.

U kategoriji pionira i pionirki, za najboljeg pionira proglašen je Srđan Miljić iz Džudo kluba „Cement“ iz pojedinačnog sporta, Filip Blagojević iz Fudbalskog kluba „Cement“ iz kolektivnog sporta. Za najbolju pionirku proglašena je Natalija Prolić iz Džudo kluba „Cement“ iz pojedinačnog sporta, a iz kolektivnog sporta Milana Pržnica iz Odbojkaškog kluba „Beočin“.

U kategoriji kadeta i kadetkinja, za najboljeg kadeta iz pojedinačnog sporta izabran je Strahinja Grgur iz Boks kluba „Cement“, a iz kolektivnog sporta Nikola Ribić iz Fudbalskog kluba “Cement”. Za najbolju kadetkinju proglašena je Jovana Zlatanović iz KBS KUNG FU Kik Boks Kluba „BFC Beočin“ iz pojedinačnog sporta, a iz kolektivnog sporta Tamara Lončarev iz Odbojkaškog kluba „Beočin“.

U kategoriji juniora i juniorki za najboljeg juniora iz pojedinačnog sporta proglašen je Velimir Kosović iz Džudo kluba „Cement“, a iz kolektivnog sporta Marko Janjić  iz Fudbalskog kluba „Cement“. Najbolja juniorka iz pojedinačnog sporta je Marija Pavlović iz Džudo kluba „Cement“, Andrea Bogojević iz Odbojkaškog kluba “Beočin” proglašena je za najbolju juniorku iz kolektivnog sporta.

U kategoriji seniora i seniorki za najboljeg seniora proglašen je Miloš Panić iz KBS KUNG FU Kik Boks Kluba „BFC Beočin“ iz pojedinačnog sporta za postignute rezultate u

2021.godini, iz kolektivnog sporta za najboljeg seniora proglašen je Branislav Ćatić  iz Košarkaškog kluba „Beočin“ za postignute rezultate u 2021. godini. Za najbolju seniorku proglašena je Katarina Šetalo iz Odbojkaškog kluba „Beočin“ iz kolektivnog sporta za postignute rezultate u 2021.godini.

Za najboljeg trenera proglašen je Šefki Morina iz Džudo kluba „Cement“. Za najbolje sportske radnike proglašeni su Branislav Nikitović iz Fudbalskog kluba „Cement“ i Savo Kosanić iz Opštinske organizacije sportskih ribolovaca „Karaš“. Jubilarna nagrada je dodeljena Andriji Mumoviću iz Džudo kluba „Cement“ za 50 godina bavljenja džudoom. Specijalna priznanja za pomoć u razvoju sporta u opštini Beočin dobili su Mirjana Malešević Milkić predsednica opštine Beočin, za izuzetan doprinos, zalaganje i pomoć sportskim klubovima i sportistima i Milan Zorić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu. Džudo klub „Cement“ je proglašen najboljim sportskim kolektivom za izuzetno postignute rezultate u 2021.godini. Specijalno priznanje sportistima iz Beočina za promociju sporta u Srbiji i svetu pripalo je Darku Jandriću iz Teniskog kluba „Brejk“ za ostvarene rezultate u tenisu u Srbiji i svetu.

Titulu najboljeg sportiste u 2021. godini ponela je Jovana Stjepanović iz Džudo kluba „Cement“za ostvarene rezultate u 2021.godini. Predsednica opštine Mirjana Malešević Milkić je uručila Jovani ovo zaslužno priznanje.

Jovana je u 2021 godini postigla više nego odlične rezultate. Na Prvenstvu Evrope za kadete u avgustu 2021.godine osvojila je bronzanu medalju, četvrtu medalju na ovom Prvenstvu za Srbiju i sedmu medalju sa Evropskog prvenstva za Džudo klub „Cement. Na Evropskom KUP-u za kadete osvojila je zlatnu medalju. Pored ova dva evropska odličja, osvojila je i tri titule prvaka države Osvajanjem medalje na Evropskom prvenstvu upisala se u listu “evropskih takmičarki”, pa je Olimpijski komitet Srbije uvrstio u svoj razvojni program za neke od narednih Olimpijskih igara. U ime nagrađenih sportista na priznanjima se zahvalila Jovana Stjepanović!

V.T. I.

Foto Ismet Ademovski

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.