13.02.2020.
Društvo

ULAGANJE U OBRAZOVANJE

Opština stipendira 54 studenta

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović uručio je u petak, 7. februara, studentima iz pećinačke opštine 54 ugovora o stipendiranju u školskoj 2019/2020. godinu. Od toga, 41 student je pravo na stipendiju ostvario po osnovu proseka ocena iznad 8,5, a ugovore o stipendiranju je dobilo i 13 studenata u stanju socijalne potrebe.

Obraćajući se budućim akademskim građanima pećinačke opštine, predsednik Trbović ih je pozvao da se po završetku školovanja vrate u opštinu Pećinci gde, kako je rekao, zahvaljujući brojnim kompanijama i preduzećima, imaju dobre uslove da započnu profesionalnu karijeru i zasnuju porodicu.

„Opština Pećinci sprovodi niz mera, kojima pruža podršku obrazovanju mladih ljudi na svojoj teritoriji. Cilj nam je da budućim naraštajima pošaljemo poruku da se rad i znanje isplate. Pored toga što stipendiramo studente i regresiramo im putne troškove, regresiramo i prevoz učenicima srednjih škola, učenike generacije nagrađujemo sa po 30, a nosioce Vukove diplome sa po 15 hiljada dinara. Učenicima koji postižu najbolje rezultate u učenju i školskom sportu, obezbeđujemo besplatno letovanje, ekskurzijom nagrađujemo učenike koji postižu zapažene uspehe na školskim takmičenjima znanja, a svi odlični učenici dobijaju besplatan ulaz na pećinačke bazene tokom cele kupališne sezone“ – izjavio je Trbović.

On je naglasio da pećinačka lokalna samouprava značajna sredstva ulaže u obnavljanje objekata obrazovnih ustanova.

„Uz podršku Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade izgradili smo novi objekat srednje Tehničke škole u Pećincima, a u toku je izgradnja nove zgrade predškolske ustanove u Šimanovcima, kao i rekonstrukcija osnovne škole u Karlovčiću. Tokom ove godine počinje rekonstrukcija osnovne škole u Kupinovu, a u planu je i rekonstrukcija osnovne škole u Pećincima. Učinićemo sve da našim učenicima obezbedimo što bolje uslove za sticanje znanja, a predavačima što kvalitetnije uslove za rad“ – poručio je Trbović.

Stipendisti Opštine Pećinci jednoglasni su u oceni da će im dodeljene stipendije puno značiti, a Miloš Popović, student Ektrotehničkog fakulteta u Beogradu, rekao nam je da će deo sredstava iskoristiti za kupovinu sredstava za učenje, a deo za kraća putovanja.

Nikola Najić iz Pećinaca, student Fakulteta bezbednosti u Beogradu, zahvalan je Opštini Pećinci na stipendiranju i kaže da svakom studentu dodatni prihod dosta znači, pogotovo kao dodatni podstrek za dalje studiranje i postizanje još boljih rezultata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.