13.02.2020.
Kultura

OBELEŽEN DAN BIBLIOTEKE „GLIGORIJE VOZAROVIĆ“

Vek i po postojanja

U utorak, 4. februara, Biblioteka „Gligorije Vozarović” obeležila je veliki jubilej- 154 godine postojanja. Mitrovačka bibilioteka je osnovana 1886. godine i najstarija je u Sremu. Povodom obeležavanja dana Biblioteke „Gligorije Vozarović” upriličena je svečanost na kojoj su, pored vernih čitaoca i posetilaca, prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, zaposleni, brojni saradnici i čitaoci.

Direktor Biblioteke „Gligorije Vozarović“ Rajko Sekulić je tom prilikom istakao da je ta ustanova od velikog kulturnog značaja i tradicije.

– Godina iza nas bila je uspešna. Nastavićemo u tom smeru i trudićemo se da bude još bolje. Kroz prostorije biblioteke, za sve ove godine, prošao je veliki broj pisaca, muzičara, književnika, a organizovan je i veliki broj književnih susreta, radionica i ostalih kulturnih programa. I ove godine, kao i svake, ponosno, samouvereno i stručno, obavili smo sve svoje programske zadatke i trudili se da učinimo sve što možemo da biblioteka dobije na kvalitetu, rekao je Sekulić.

Takođe, povodom dana Biblioteke cela protekla nedelja je bila ispunjena različitim događajima, promocijama i radionicama, a nagrađeni su i najverniji čitaoci knjiga i deca, koja su dobila nagrade na raznim festivalima. Zahvalnice su svečano uručili Rajko Sekulić i pomoćnica direktora Mirjana Delić. Uručene su zahvalnice i sugrađanima koji su poklonili velik broj knjiga ovoj ustanovi.

U kulturno-umetničkom programu nastupio je Hor „Sirmium kantorum” , film o mitrovačkoj biblioteci Igora Čolaka, dok je program vodila recitatorka Tijana Trivić.

Z. Popović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.