28.03.2019.
Ekonomija

СРЕМСКА ПРИВРЕДНА КОМОРА

Седница Парламента привредника

Пета седница Парламента привредника одржана је у уторак, 19. марта у

Регионалној привредној комори Сремског округа у Сремској Митровици.

Седница је сазвана због представљања новина у програмима Фонда за развој Србије  и темама везаним за привредна кретања у Срему.

Државни секретар Министарства привреде, Бранимир Стојановић је присуствовао Скупштини ПК Срема, како би се остварила боља комуникација са привредом. Изразио је задовољство постојећим, али како је рекао, увек може боље.

– Можемо бити задовољни резултатима, али наш задатак јесте да увек тежимо ка бољем. Министарство привреде са великом пажњом ослушкује шта је то што привредници имају да кажу. Саслушамо сва мишљења и проблеме, и у складу са тим усклађујемо своје активности – каже Стојановић.

О тим новим програмима и активностима, државни секретар је рекао да ће Министарство привреде наставити да ствара амбијент стабилности, јер је познато да капитал долази само где су политички услови повољни.

– Сви региони имају своје специфичности, наша је потпуна посвећеност да добијамо нове информације и одржавамо интензивну комуникацију, ако желимо да пратимо корак, морамо бити присутни. Услови се мењају и у свету и ми морамо да се мењамо – између осталог је рекао Бранимир Стојановић.

Из Фонда за развој Републике Србије, скупштини је присуствовала директорка  Сектора кредитних гаранција Џевида Нинков. Говорила је о програмима и поједностављеној документацији у вези кредита.

– Фонд за развој реализује ове године три програма. Редовни програм, већ 35 година се реализује и два врло интересантна програма у сарадњи са Министарством привреде,  која имају и део бесповратних средстава, Програм подршке предузетништву кроз развојне пројекте и Програм подршке почетницима. Ове године Фонд је одвојио укупно седам милијарди динара кредитних средстава – рекла је Џевида Нинков.

Развојну агенцију Србије (РАС) представљала је Милена Радовић, саветница за инвестиције, која је представила нову Уредбу о подстицају на инвестиције и запошљавање радника, донету почетком ове године.

– Циљ Уредбе је поједностављивање процедуре, новина у односу на претходну годину је нова Уредба која се односи на прехрамбену индустрију. Позивамо произвођаче из ових крајева, да се упознају са нашом презентацијом и информишу на нашем сајту, да се обрате РАС са добром бизнис идејом – изјавила је Радовић.

Предраг Мујкић, директор Сремске привредне коморе потрудио се да састанак са позваним привредницима буде интересантан, како са  високо позиционираним гостима на састанку, тако и са новим привредним темама.

Г. Томац

 

 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.