28.03.2019.
Kolumna: Izvestan pogled

IZVESTAN POGLED

Igrale se delije – novinara

Postoje stvari koje bi bile žalosne da nisu smešne. Neke su toliko smešne da ne mogu biti čak ni žalosne. Što bi se reklo: udri brigu na veselje. Ali kakav nam je Javni servis, razni privatni servisčići teško da mogu da im pariraju. Logika, naravno, nije važna. Da ne dužim, na sajtu Radio Ozona objavljena je sledeća informacija:

Aleksandar Alimpić, trenutno upravnik Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, kako Ozon nezvanično saznaje, biće postavljen za novog gradonačelnika Sremske Mitrovice.

On će na ovoj funkciji zameniti Vladimira Sanadera koji dužnost prvog čoveka grada na Savi obavlja od septembra 2016. godine.

Alimpić je na čelu KPZ od 1. jula 2015. godine.
Ukoliko do promene dođe biće ispunjeni svi pravni preduslovi, rekao je izvor redakcije.

Na ovo bi se nasmejao čak i „Žuti Bujke“. Naime i vrapcima je poznato da se po gradonačelnici i predsednici opština nikada nisu imenovali, niti postavljali, nego se biraju iz redova odbornika. A Aca Alimpić nije nikada bio mitrovački odbornik, niti smatra da mu to nešto u životu fali. On je za M novine rekao sledeće:

Nemam komentar na medijske napise. Očigledno „deca“ su se malo zaigrala. Smatram da imam mnogo veći operativni prostor na mestu na kom se trenutno nalazim, imam odličnu saradnju sa ministarstvom i ministarkom Kuburović. Sva vrata su mi otvorena, i mislim da sam neke stvari u KPZ pomerio na bolje, a to nije ostalo nezapaženo. Što se tiče budućeg vremena i budućih izbora, ne mogu komentarisati nešto što tek treba da se desi.

Potvrdio nam je to i Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik koji je svojevremeno važio za nekog ko bi trebao da bude budući gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Informacija da gospodina Vladimir Sanader odlazi sa funkcije gradonačelnika nije mogla da potekne iz Gradskog odbora SNS. Nismo imali nijednu temu za promenu bilo kog našeg funkcionera, pogotovu ne funkcionera koji predstavlja najviši organ vlasti u Gradu. A da bi gospodina Aleksandar Alimpić mogao da obavlja takvu funkciju, mora prvo biti odbornik Skupštine Grada Sremska Mitrovica. Ali, napominjem da mi ulazimo u izbornu godinu, praviće se nova lista, videćemo kako će se situacija dalje razvijati.

Nešto slično se moglo čuti i od aktuelnog mitrovačkog gradonačelnika Vladimira Sanadera, koji je našoj novinarku rekao i ovo:

Na mesto gradonačelnika sam došao sa izborne liste SNS. Ukoliko stranka od mene bude tražila da odstupim sa tog mesta, ja ću to uraditi bez ikakvih problema. Nemam komentara na vesti koje su se pojavile na nekim mitrovačkim portalima, sem što smatram da je Aleksandar Alimpić sposoban, vredan i čestit čovek i da bi za Sremsku Mitrovicu bilo dobro da ima takvog čoveka za gradonačelnika.

Međutim, novinarka Radio Ozona, ostala je čvrsta kod svog stava, navodeći vrlo kredibilno, da joj je informaciju o Alimpiću dao niko drugi do u svemu prvi čovek Sremske Mitrovice, ministar Branislav Nedimović.

To je potvrdila novinarka Radio Ozona Danka Aštalkovski:

Sigurno nismo izmislili vest koja je objavljena na našem sajtu. Tu vest nam je potvrdio ministar Branislav Nedimović. Rečeno nam je da će biti regulisane sve pravne procedure kako bi Aleksandar Alimpić mogao da bude imenovan za gradonačelnika, – rekla je ona novinarki M novina.

Da bismo se uverili u njene reči obratili smo se i ministru Branislavu Komunikacija sa Branislavom Nedimovićem vođena je putem sms poruka. Na pitanje da li je tačno vest sa portala radio Ozon, Branislav Nedimović je rekao da ne zna odgovor na to pitanje. Sugerisali smo mu da se novinarka Radio Ozona na konferenciji za štampu SNS otvoreno pozivala na njega, i rekla „da im je Nedimović rekao da slobodno objave tu vest“ gospodin Nedimović je odgovorio „Kandidat jeste.“ To je bio sav njegov komentar.

Čitavu ovu smejuriju „overila“ je Daca Romandić, urednica TV Sremske, koja ne sajtu ove televizije napisala da bruka jeste pukla, ali da se zbog toga niko ne potresa u gradu.

Toliko o tome na šta se danas svodi palanačko „novinarstvo“.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.