28.03.2019.
Ekonomija

SREMSKA PRIVREDNA KOMORA

Sednica Parlamenta privrednika

Peta sednica Parlamenta privrednika održana je u utorak, 19. marta u

Regionalnoj privrednoj komori Sremskog okruga u Sremskoj Mitrovici.

Sednica je sazvana zbog predstavljanja novina u programima Fonda za razvoj Srbije  i temama vezanim za privredna kretanja u Sremu.

Državni sekretar Ministarstva privrede, Branimir Stojanović je prisustvovao Skupštini PK Srema, kako bi se ostvarila bolja komunikacija sa privredom. Izrazio je zadovoljstvo postojećim, ali kako je rekao, uvek može bolje.

– Možemo biti zadovoljni rezultatima, ali naš zadatak jeste da uvek težimo ka boljem. Ministarstvo privrede sa velikom pažnjom osluškuje šta je to što privrednici imaju da kažu. Saslušamo sva mišljenja i probleme, i u skladu sa tim usklađujemo svoje aktivnosti – kaže Stojanović.

O tim novim programima i aktivnostima, državni sekretar je rekao da će Ministarstvo privrede nastaviti da stvara ambijent stabilnosti, jer je poznato da kapital dolazi samo gde su politički uslovi povoljni.

– Svi regioni imaju svoje specifičnosti, naša je potpuna posvećenost da dobijamo nove informacije i održavamo intenzivnu komunikaciju, ako želimo da pratimo korak, moramo biti prisutni. Uslovi se menjaju i u svetu i mi moramo da se menjamo – između ostalog je rekao Branimir Stojanović.

Iz Fonda za razvoj Republike Srbije, skupštini je prisustvovala direktorka  Sektora kreditnih garancija Dževida Ninkov. Govorila je o programima i pojednostavljenoj dokumentaciji u vezi kredita.

– Fond za razvoj realizuje ove godine tri programa. Redovni program, već 35 godina se realizuje i dva vrlo interesantna programa u saradnji sa Ministarstvom privrede,  koja imaju i deo bespovratnih sredstava, Program podrške preduzetništvu kroz razvojne projekte i Program podrške početnicima. Ove godine Fond je odvojio ukupno sedam milijardi dinara kreditnih sredstava – rekla je Dževida Ninkov.

Razvojnu agenciju Srbije (RAS) predstavljala je Milena Radović, savetnica za investicije, koja je predstavila novu Uredbu o podsticaju na investicije i zapošljavanje radnika, donetu početkom ove godine.

– Cilj Uredbe je pojednostavljivanje procedure, novina u odnosu na prethodnu godinu je nova Uredba koja se odnosi na prehrambenu industriju. Pozivamo proizvođače iz ovih krajeva, da se upoznaju sa našom prezentacijom i informišu na našem sajtu, da se obrate RAS sa dobrom biznis idejom – izjavila je Radović.

Predrag Mujkić, direktor Sremske privredne komore potrudio se da sastanak sa pozvanim privrednicima bude interesantan, kako sa  visoko pozicioniranim gostima na sastanku, tako i sa novim privrednim temama.

G. Tomac

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.