26.10.2018.
Aktuelno, Društvo

PLATIČEVO

Održavanje putne infrastrukture

Лепо време иде на руку путарима, који завршавају асфалтирање планираних путева и коловоза у румској општини, у оквиру уговора о текућем одржавању путне инфраструктуре који ове године износи 60 милиона динара.

Тако су 17. октобра окончани радови на асфалтирању Улице Матије Гупца у Платичеву у дужини нешто преко 400 метара, део који је на том путном правцу био и најлошији. Радове на терену, које као и раније изводи румска фирма Катаго, обишао је и председник Слађан Манчић.

– За ове радове смо обезбедили четири милиона динара, а одлучили смо да урадимо и везу ове улице са Улицом Петефи Шандор, чија је дужина 80 метара.

Савет МЗ Платичево нам је упутио захтев уз констатацију да је ово проблем који треба решавати. Ускоро почињу и радови на уређењу центра овог села, а за њих смо определили три милиона динара.

Спроведена је процедура, изабран је извођач и данас је направљен први корак, размеравање и довлачење материјала. У наредним данима ће се наставити уређење самог центра села – рекао је том приликом Слађан Манчић. Он је подсетио и да је објекат вртића у Платичеву завршен и да се чека опрема, како би вртић могао несметано да ради.

– Очекујем да то буде завршено до половине наредног месеца када смо планирали отварање вртића. За све поменуте радове у Платичеву, дакле асфалтирање, уређење центра и вртић издвојили смо око 15 милиона динара.
Данас ће се завршити и пресвлачење дела Каменове улице у дужини од 60 метара у Грабовцима – додао је председник Манчић.

Јован Салатић, председник Савета МЗ Платичево истиче да је овај пут за мештане од велике важности, јер води не само до месног гробља, већ се на њега наставља и атарски пут у дужини од 700 метара који је рађен прошле године.

– У овој улици је било незамисливо седети на клупи, отворити прозор или сушити веш јер се, због велике фреквенције саобраћаја, дизала велика прашина тако да су мештани били зими у блату, а лети у прашини. Додатним краком спојили смо Улицу Матије Губца са Улицом Петефи Шандора коју смо прошле године урадили у дужни од 1.050 метара. Имамо још великих проблема са Улицом Вука Караџића коју би, такође, требало да пресвучемо асфалтом – рекао је Јован Салатић.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.