13.08.2018.
Aktuelno

Radovi u naselju KPD

Zamena toplovodne mreže

I ove godine se nastavljaju radovi na zameni toplovodne mreže u mitrovačkom Naselju KP Dom. Trenutne radove, u utorak, 31. jula obišli su direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.
Prema rečima rečima direktora ovog preduzeća Slavka Sladojevića, Naselje KP Dom važi za naselje koje troši najviše toplotne energije po metru kvadratnom, a kako bi se ta potrošnja svela na minimum, doneta odluka da se zameni kompletna toplovodna mreža.
– Ove godine nastavljamo sa zamenom kompletne toplovodne mreže u Naselju KP Dom. Svake godine investiramo značajna sredstva, tako da smo, računajući i ovaj deo godine, investirali preko 58 miliona dinara u zamenu toplovodne mreže, u kotlarnicu i automatizaciju sistema i ugradnju kalorimetara. Svaka zgrada će imati ugrađen kalorimetar, preostaje nam još da se ugradi oko 40, jer je 50 već ugrađeno. Kad se pređe na naplatu po potrošnji, svi gubici koje se jave na toplotnoj mreži padaće na teret ovog preduzeća – istakao je direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.
Zbog velike specifične potrošnje energenata za zagrevanje stambenog prostora u Naselju KP Dom u Sremskoj Mitrovici , JKP „Toplifikacija“ je poslednjih godina izdvojila značajna sredstva za osavremenjavanje toplotnog izvora – gasne kotlarnice, toplotnih podstanica i distributivne mreže. U poslednjih desetak godina izvršena automatizacija toplotnih podstanica, modernizacija gasne kotlarnice koja je automatizovana tako da se vrši nadzor i upravljanje radom ove kotlarnice kao i toplotnim podstanicama vrši daljinski u skladu sa spoljnom temperaturom. Takođe su vršena ulaganja u toplovodne kotlove i izvršena je zamena jednog toplovodnog kotla.
– Ovo je još jedna u nizu investicija u energetiku. Naša javna preduzeća koja se bave energetikom imaju zadatak da optimizuju svoj rad, da smanje troškove poslovanja i da podignu energetsku efikasnost na što viši nivo. Na taj način naši sugrađani će dobiti mnogo bolje grejanje u stanovima, a sa druge strane uštedećemo određena sredstva što se tiče energenata u našim javnim preduzećima što će dovesti do njihovog boljeg poslovanja – dodao je gradonačelnik Sanader.
Zaključno sa 2018. godinom, u ovom stambenom naselju biće rekonstruisano ukupno 4.000 metara distiributivne mreže.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.