25.06.2018.
Izdvojena vest

KPZ Sremska Mitrovica

Resocijalizacija uz pse na svetskom nivou

Na mitrovačkom Hipodromu, u okviru Kazneno-popravnog zavoda, u petak 22. juna održan je Dan otvorenih vrata i konferencija za medije povodom svečane dodele sertifikata osuđenim licima koja su uspešno završila program obuke za dresuru pasa u ovoj ustanovi, a u okviru projekta Prihvat za novi život.
Pomenuti projekat podrazumeva program dvostruke resocijalizacije – resocijalizaciju osuđenih lica uz pse i socijalizaciju pasa uz osuđena lica koja ih dresiraju i obučavaju. Obuku osuđenika sprovodi Veterinarski fakultet u Beogradu, a ovim programom oni se osposobljavaju za rad u prihvatilištu za pse koje funkcioniše u okviru Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici. Na kraju obuke, svi polaznici dobijaju sertifikate koji potvrđuju njihove veštine u obuci i dresuri pasa, a psi bivaju socijalizovani i spremni za udomljavanje ili puštanje u sredinu iz koje su dovedeni nakon vakcinacije, sterilizacije, kao i vidnog obeležavanja ogrlicom.
Ovoj svečanosti, pored brojnih gostiju, prisustvovali su i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici Aleksandar Alimpoć, šef misije OSCE u Srbiji Andrea Ozario, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević, kao i Klaus Mok ispred organizacije Help.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.