22.06.2018.
Kolumna: Mrtav ugao, Sport

Mrtav ugao

Bomba u Samari

U nedelju je cela Srbija slavila pobedu fudbalske reprezentacije nad Kostarikancima. Konačno malo sunca i u našim fudbalskim životima. Ruku na srce, Zvezda i Partizan su imali lepe sezone u Evropi kao da su time nagovestili da i repka može da ubode nešto na ovom Svetskom.
Iskren da budem, bio sam prilično skeptičan pred početak Mundijala. I još uvek sam. Ali manje. Bomba Kolarova iz slobodnjaka je nešto najbolje što je moglo da nam se desi s obzirom na to da i nismo baš briljirali i da su se Kostarikanci branili svim sredstvima. Takve pobede su najslađe.
Duško Tošić, mali Karleušin, igra sve bolje kako godine odmiču. Kao Ronaldo. Po meni, možda i najbolji na terenu. Sergej Milinković Savić je pokazao koliki potencijal ima i mislim da ozbiljno treba da gradimo igru oko njega. Mitrović se tukao sa protivničkim štoperima, zadržavao loptu, ulazio u šanse, bio je jako dobar. Kolarov kapitenski šibnuo bombu i rešio meč. Svaka čast. Generalno, čitava ekipa je dobro odigrala i videla se želja i fokus. Jedino mi Ljajićevo mesto u timu nije jasno ali ne želim da se mešam u posao selektora. Ili možda želim?
Ono što je našoj reprezentaciji preko potrebno je mir. Mir u njihovim redovima. Tu pre svega mislim na razne menadžere, mafijaše, oportuniste, funkcionere i moćnike koji, ako budu hteli, stvarno mogu da se mešaju u posao selektora a ne kao ja i ostatak Srbije da baljezgaju u prazno. Ostaje nam samo da se nadamo da su svi podmireni još pre početka Svetskog pa da sad igrači mogu da se okrenu fudbalu.
Sledeća na redu je Švajcarska. Jaka ekipa koja ima jednu manu. Pola reprezentacije čine igrači sa naših prostora, mahom sa Kosova. Mislim će biti pod većim pritiskom, treba ih samo šmekerski isprovocirati. Bilo kako bilo, prštaće na sve strane. Pobedom bi overili plasman u dalje takmičenje. Veliki ulog, velika utakmica.
I na kraju, osvrt i na ekipu RTS-a koja realizuje prenose i emisije na Svetskom prvenstvu. Katastrofa. Počevši od Peđe Strajnića dobro poznatog baksuza koji se javlja iz Rusije da kaže da su igrači sad po svojim sobama. Zatim emisija pre tekme na kojoj Džajić i Ivica Kralj najavljuju duel uz dobro poznate poštapalice: Lopta je okrugla, meč se igra 90 minuta, mir u svetu itd. Nesretni Aca Informacija prenosi utakmicu a zvuk brži od slike. Totalno ubijanje u pojam. Treba se malo ugledati na komšije Hrvate koji su mnogo profesionalniji u tom poslu. Ko ne veruje, neka prebaci na HRT, biće mu sve jasno. Ako ništa drugo, utišajte tv i uživajte u fudbalu. Kostarika prešarana, neka se spreme Švajcarci.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.