25.01.2018.
Društvo

Pećinci

Nastavak pronatalitetne politike

Opštinsko veće Opštine Pećinci je na sednici održanoj 17. januara donelo odluku o odobravanju sredstava za jednokratne novčane pomoći za novorođene bebe po zahtevima podnetim u toku 2018. godine i za regresiranje troškova boravka u Predškolskoj ustanovi „Vlada Obradović Kameni“ za treće i četvrto dete u porodici, kao i za jedno dete u porodici u kojoj su rođene dvojke.
Kako je obrazložio predsednik opštine Pećinci Željko Trbović ove dve mere su već tradicionalne mere podrške porodici, koje pećinačka lokalna samouprava sprovodi već godinama.
– Odluke koje su doneli većnici omogućiće da se i tokom 2018. godine nastavi sa sprovođenjem ove dve mere koje su usmerene na pomoć mladim roditeljima, kako u odgajanju novorođenčadi tako i tokom boravka deteta u vrtiću, posebno porodicama sa više dece. Ovo opštinsko rukovodstvo će u narednom periodu kontinuirano raditi na obezbeđivanju uslova mladim parovima za odgajanje dece, čime ćemo se na najbolji način boriti protiv bele kuge – istakao je Trbović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.