25.01.2018.
Aktuelno

Sremska Mitrovica

Krov nad glavom za tri godine

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas su potpisani ugovori o kupovini seoskih kuća za izbeglice. Porodice Marković, Kosanović i Kragović su zahvaljujući pomoći Komesarijata za izbeglice i migracije i Grada Sremska Mitrovica dobile po 1.200.000 dinara za kupovinu seoske kuće i još po 200.000 dinara za kupovinu materijala za sređivanje kuće.
Tatjana Kosanović je iz Hrvatske sa roditeljima, bratom, babom i dedom izbegla 1995. godine. Prvo je živela na nekoliko adresa, kao podstanar u novom Bečeju. Pre sedam godina se preselila u Martince, udata je i majka je dva deteta.
– Veoma smo zahvalni Gradu Sremska Mitrovica i Komesarijatu za izbeglice na pomoći. Nakon 22 godine konačno sam rešila svoje stambeno pitanje, deci smo obezbedili krov nad glavom i sada imamo neku sigurnost – kratko je izjavila Tatjana Kosanović.
Prema rečima načelnika Gradske uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Vojislava Mirnića porodica Marković iz Hrvatske se skućila u Ležimiru, Kragovići koji su došli sa Kosova svoj novi dom imaju u Kuzminu, dok su Kosanovići kupuli kuću u Martincima.
– Ukupna vrednost projekta je 4,2 miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je 10 odsto, odnosno 420.000 dinara. Veoma smo sreći što godinu počinjemo rešavanjem stambenog problema izbeglica i interno raseljenih lica, koji preko 20 godina nisu mogli da se skuće – rekao je načelnik Mirnić.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.