08.09.2016.
Ekonomija

JP "Srem-Gas" Sremska Mitrovica

По­вољ­ним це­на­ма до ве­ћег бро­ја по­тро­ша­ча

Јав­но пред­у­зе­ће „Срем-гас“ Срем­ска Ми­тро­ви­ца је сво­јим по­тро­ша­чи­ма омо­гу­ћи­ло нај­ни­жу це­ну га­са у Ср­би­ји. Си­ту­а­ци­ја је слич­на као пр­вих го­ди­на по­сло­ва­ња овог пред­у­зе­ћа, ка­да су це­не га­са и при­кључ­ка би­ле нај­по­вољ­ни­је.
Це­не при­род­ног га­са и кућ­ног при­кључ­ка по­но­во су при­сту­пач­не, чи­ме гре­ја­ње на гас пред­ста­вља озбиљ­ну кон­ку­рен­ци­ју дру­гим ви­до­ви­ма гре­ја­ња. Ак­ту­ел­на це­на га­са из­но­си 28,45 ди­на­ра по стан­дард­ном ме­тру куб­ном без ПДВ-а, за ка­те­го­ри­ју до­ма­ћин­ства, чи­ме је ово ми­тро­вач­ко пред­у­зе­ће до­спе­ло на врх ле­стви­це успе­шних јав­них пред­у­зе­ћа у зе­мљи.
ЈП „Срем-гас“ по­ну­ди­ло је бу­ду­ћим по­тро­ша­чи­ма у Срем­ској Ми­тро­ви­ци и око­ли­ни и по­вољ­ни­је це­не га­сног при­кључ­ка. Це­на за кућ­ни при­кљу­чак из­но­си 59.789 ди­на­ра без ПДВ-а, уз мо­гућ­ност от­пла­те на шест или 12 ме­сеч­них ра­та, уз уче­шће од 25 од­сто. Уко­ли­ко се при­кљу­чак од­јед­ном пла­ћа, це­на је ни­жа за пет од­сто. Це­не га­са и га­сног при­кључ­ка фор­ми­ра­не су на осно­ву ме­то­до­ло­ги­је ко­ју је про­пи­са­ла ре­пу­блич­ка Аген­ци­ја за енер­ге­ти­ку.
У на­ред­ном пе­ри­о­ду јед­на од нај­ва­жни­јих ин­ве­сти­ци­ја овог ми­тро­вач­ког пред­у­зе­ћа је­сте га­си­фи­ка­ци­ја Мар­ти­на­ца и Ку­зми­на, где се та­ко­ђе оче­ку­је по­ве­ре­ње бу­ду­ћих по­тро­ша­ча и њи­хо­ва од­лу­ка да се гре­ју баш на гас.
С. В.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.