01.03.2021.
Izdvojena vest

РУМА: НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У 2020. ГОДИНИ

Јована Мушицки и Дејан Алексић најбољи сениори

Признања и награде најуспешнијим румским спортистима за резултате остварене у минулој години, додељена су 26. фебруара у Културном центру.

Комисија Спортског савеза Руме прогласила је у категорији најбоља пионирка Даницу Ружић из ЖОК „Рума“, док су најбољи пионири Филип Чарнописки из АК „Рума“ и Урош Зубовић из ЏК „Рума“.

У категорији кадета најбоља је Елена Радивојевић из ТК  „Змај“, као и Стефан Зубовић из ЏК „Словен“ и Петар Илић из АК „Рума“.

Најбоље резултате у прошлој години у категорији јуниора су имали Тамара Милутиновић из АК „Рума“ и Милош Вуковић из Кик бокс клуба „РУ-09“.

За најбољег тренера је проглашен Бошко Пејкић из АК „Рума“, док је најбоља женска екипа ЖОК „Рума“, а најбоља мушка екипа је ФК „1. мај“ Рума.

За најбољу сениорку је проглашена Јована Мушицки из ТК „Змај“, а  најбољи сениор је Дејан Алексић из ФК „1. мај“ Рума.

Специјалне награде су добили Марина Марчетић, кошаркашка репрезентативка Србије, и Борислав Јовановић, фудбалски интернационалац

за промоцију Руме у спорту, као и Срба Макуљевић из АК „Рума“ за континуиране резултате у млађим селекцијама.

Титула спортске легенде је додељена Јовану Живковићу, репрезентативцу бивше Југославије у џуду, док је награду за допринос у развоју спорта и рекреације на територији румске општине добио Trelleborg Wheel Systems Serbia doo.

Јована Мушицки, чланица Теквондо клуба „Змај“, ову ласкаву титулу најбоље сениорке понела је и претходне године, и то за остварене резултате у 2019. години.

Она је државна првакиња у категорији до 53 килограма, у полуфиналу је савладала српску олимпијку, освајачицу сребрна медаље на ОИ у Риу Тијану Богдановић, а затим је у финалу победила и светску првакињу из 2017. године Вању Станковић. Јована је на Првенству Европе била најбоље пласирана сениорка репрезентације Србије. Поред двоструког признања најбоље спортискиње, Јовани Мушицки је за Дан општине уручена и захвалница за допринос афирмацији румске општине.

– Веома ми је драго свако признање, то је велики подстрек за даљи рад. Друга година заредом како сам најбоља сениорка у општини и заиста сам срећна због тога. Такмичим се већ десет година, стога не осећам никакав притисак, већ су ми ова признања само велика подршка. Управо то што знам да људи од мене много очекују и да ми пружају велику подршку, то ми даје снагу и веру да ћу се са такмичења вратити са најсјајнијом медаљом, рекла је Јована Мушицки.

Дејан Алексић, фудбалер ФК „1. мај“, проглашен је за најбољег сениора. Има 19 година и као млад играч почео је да тренира и игра у овом клубу.

Као врло талентован прелази 2012. године у београдски ФК „Рад“, а за кадетску репрезентацију Србије играо је 20 пута. Поново се враћа у ФК „1.мај“ у којем постаје стандардни првотимац и најбољи играч овог клуба у прошлој години.

– Задовољан сам што су људи препознали мој рад и труд и што су ми доделили награду најбољег у сениорској конкуренцији. То ми је велики подстрек за будућност. Од пете године тренирам фудбал и  играм на позицији левог крила, рекао је Дејан Алексић.

Најбољи у екипној мушкој категорији је ФК „1.мај“, а капитен Александар Радишић је изразио захвалност Спортском савезу и Општини Рума.

– Мислим да смо резултатима оправдали награду. Награда нас обавезује, стога се надам да ћемо се доказати и ове године. Тренутно смо седми у Српској лиги „Војводина“, не заостајемо много за врхом. Циљ нам је свакако да ове године останемо у лиги, а наредне покушамо да направимо још бољи резултат, најављује капитен Радишић.

Пре доделе признања, награђенима се обратио Стеван Ковачевић, председник Скупштине општине Рума, који је подсетио да су награђени спортисти деловали и такмичили се у неуобичајеним условима, пуним изазова и ризика, у години када је читава планета стала. У таквим условима је било тешко организовати спортске активности, такмичења и тренинге и зато су и постигнути резултати тиме вреднији.

– Желим да  истакнем да је локална самоуправа и у таквој години свесна  ситуације у којој се спорт налази, имала разумевање за финансирање спортских колектива и  појединаца. Тако смо за развој спорта у прошлој години  издвојили нешто више  од 110 милиона динара, што је готово исто као и у 2019. години. Свесни тога да спортисти имају потребу за спортским  активностима и у тим ванредним околностима, нисмо умањивали средства за  њихово финансирање, узимајући у обзир и финансирање објеката спортске инфраструктре, спортских стипендија, такмичарске активности колектива и појединаца… Наши спортисти су се добрим резултатима захваљивали и одуживали за то поверење које смо им указали и ја сам сигуран да ће у години која је испред нас, у бољим околностима, засијати пуним сјајем и обрадовати Румљане новим спортским подвизима, указао је Стеван Ковачевић.

Традиционално, на овој свечаности и Општински фудбалски савез Руме додељује своје награде: за најбољег фудбалера прогласио је Дејана Алексића из ФК „1.мај“,  док је најбоља екипа у 2020. години ФК „Слога“ из Вогња.

Свечаност је организовао Спортски савез Рума, уз покровитељство локалне самоуправе, а поред плакета, најбољи спортисти су добили и новчане награде. Реч је о суми од 10.000 динара, док су сениори добили 15.000 динара.

С. Џакула

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.