29.02.2024.
Društvo

ОПШТИНА ИНЂИЈА НА САЈМУ ТУРИЗМА

„Српска Кападокија“ изазвала велико интересовање


Туристичка организација општине Инђија на веома оригиналан начин представила се на овогодишњем, Међународном сајму туризма у Београду. У хали четири, Београдског сајма представљена је целокупна туристичка понуда општине Инђија, са посебним акцентом на наставак реализације пројекта „Српска Кападокија“ и другу сезону летења балоном на топао ваздух на Крчединској ади.
Поред представљања на поменутом штанду, на простору Београдског сајма, поред пешачке пасареле у четвртак, петак и суботу у периоду од 12 до 14 часова организован је везани лет балоном за заинтересоване посетиоце који су, на тај начин, имали прилику да виде како изгледа делић Српске Кападокије.
– Посетиоци су имали прилику да уђу у корпу балона, фотографишу се и добију детаљније информације у вези са летењем балонима на топао ваздух на Крчединској ади, односно сезоном која би требала да почне у јуну, што зависи од временских прилика и нивоа Дунава. Очекујемо да ће се ситуација стабилизовати средином маја, нама је потребно петнаестак дана да све припремимо за почетак сезоне и то ће, свакако, бити почетком јуна- истакао је Урош Трифуновић, вршилац дужности директора ТОО Инђија и додао.
На штанду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам путем ВР презентације представљено је и Келтско село, јединствен тематски туристички комплекс у Инђији.
– Морам да истакнем смо веома задовољни на који начин смо представили туристичку понуду општине Инђија као и бројем посетилаца који су били заинтересовани да чују више детаља на нашем штанду, али и да пробају како изгледа летети балоном у сајамским условима, додао је Трифуновић.
Туристичка организација општине Инђија организовала је и мини наградну игру за посетиоце. Наиме, посетиоци сајма требали су да се фотографишу у корпи балона јер она са највише лајкова добија две карте за лет балоном.
М. Ђ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.