21.02.2024.
Aktuelno

RUMA

Prijave za stručnu praksu, zarada od 22.000 dinara do 27.000

Opština Ruma i Nacionalna služba za zapošljavanje su 19. februara raspisale javni poziv za realizaciju programa stručne prakse koji je otvoren do 30. novembra ove godine.
Za stručnu parksu je, u okviru LAP za zapošljavanje, opredeljeno 7,5 miliona dinara, a isto toliko će biti iskorišćeno i za finansiranje druge mere aktivne politike zapošljavanja – javne radove.
Reč je o meri stručnog osposobljavanja nezaposlenih za samostalni rad u struci za koji je stečeno odgovarajuće obrazovanje, a program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa i to od šest do 12 meseci: šest za lica sa srednjom stručnom spremom, devet meseci za lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem i do 12 meseci za četvorogodišnje visoko obrazovanje.
Tokom tog perioda licima u okviru stručne prakse se isplaćuje novčana pomoć čija visina zavisi opet od stepena obrazovanja i kreće se od 22.000 do 27.000 dinara.
Zahtev za učešće u programu se podnosi preko pisarnice Opštinske uprave u Orlovićevoj ulici broj 5.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odeljenju za finansije, privredu i poljoprivredu Opštinske uprave Ruma na broj 478-712 lokal 109 i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.