14.11.2023.
Društvo, Izdvojena vest

HUMANITARNA AKCIJA

Rade živi bez kupatila pod nebezbednim krovom! Majstori došli u pomoć, fali građevinskog materijala

Rade iz Šašinaca je vredan radnik na lokalnoj deponiji, ali njegova zarada nije dovoljna da pokrije troškove života i adaptacije trošnog doma. Loša stolarija, dotrajali krov koji prokišnjava i nedostatak kupatila otežavaju mu život.

– Pošto imam astmu, alergičan sam na prašinu i samim tim je sve gore. Tako imam i napade, svašta nešto, jer prozori ne mogu da se otvore jer je pukao jedan deo, pa sam stavio krila od drugih prozora kako bi bilo toplije – rekao je Rade.

Najteže mu pada to što mnogo radi, ali sredstva koja zaradi su nedovoljna za sve što je potrebno da njegova stara kuća postane dom.

– Svaki dan se kupam, održavam higijenu, ali to mi stvara poteškoću jer nema kupatila. Pokušao sam tu nešto da uradim, ozidao sam sam i prezidao neke delove, ali nije bilo sredstava da nastavim radove. Uvek se trudim da zaradim više, ali plata je takva kakva jeste, pa ne mogu ništa da uradim… Živim od plate do plate i to pokrije račun i sitne troškove. Kuća je stara sedamdesetak godina, a živim sa starim ocem, dodaje Rade

Za Radeta je čula humanitarna organizacija od učiteljice Vesne iz Kraljeva, koja je pomoć tražila na preko 200 adresa. Na poziv su se javili majstori koji će besplatno adaptirati krov. Akciji se pridružio i majstor Mario, koji je aktivan na Jutjub platformi, pa je objavio i svoj apel, međutim, fali građevinskog materijala. Majstori su danas došli da saniraju krov potpuno besplatno, ali fali crepa, ćeramida i ostalog građevinskog materijala. Danas će raditi sa onim što su do sada prikupili u akciji.

Pomozimo Radetu da renovira trošnu kuću na žiro račun: 265-6030310000270-03, sa napomenom POMOĆ ZA ŠAŠINCE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.