22.09.2023.
Aktuelno

OSNOVANO UDRUŽENjE BORACA „VETERANI SREMA“

Za predsednika izabran Pero Malešević


Osnivačka Skupština Udruženja boraca „Veterani Srema“ je održana 21. septembra u prostorijama Mesne zajednice „Sava“ u Sremskoj Mitrovici.
Na dnevnom redu se između ostalog našla tačka po kojoj je usvojena odluka o osnivanju udruženja, zatim su birani predsednik, zamenik predsednika, članovi upravnog odbora, nadzornog odbora, sekretar i blagajnik. Udruženje je istog dana usvojilo i plan i program, kao i odluku o pristupanju Savezu udruženja boraca Srbije.
– Postojala je potreba za ovakvom organizacijom, jer imamo mnogo boraca koji su bili u raznim vojnim jedinicama Srbije i mnoge od tih jedinica više ne postoje u formaciji vojske, tako da nemaju svoje formalno udruženje. Ljudi su nam se obraćali da im pomognemo da reše svoja boračka pitanja, naročito koja su važna za invalide rata, civilne invalide rata i porodice poginulih boraca. Tako da smo rešili da osnujemo udruženje na nivou celog Srema, kazao je Pero Malešević, predsednik novoosnovanog udruženja.
Zaštitni znak udruženja je vojnik koji salutira, što simbolizuje službu otadžbini i narodu, zatim štit koji je plave boje kao nebo, koje je simbol slobode, a okvir je crvene boje, kao krv koju su dali borci u ratovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.