22.09.2023.
Aktuelno

POZIV ZA PRIVREDNE SUBJEKTE ZA UČEŠĆE U PROGRAMU ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Za energetsku sanaciju kuća i stanova 12,5 miliona dinara


Treću godinu zaredom Grad Sremska Mitrovica sa Ministarstvom rudarstva i energetike učestvuje u projektu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. U toku je javni poziv za privredne subjekte, za učešće u programu. Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.
Miloš Mišković, predsednik Gradske komisije za sprovođenje mera energetske sanacije je rekao 21. septembra na konferenciji za novinare da je
obezbeđeno 12 i po miliona dinara za ovogodišnji projekat.
– Grad Sremska Mitrovica i ove godine zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike je obezbedio 12 i po miliona dinara za ovaj projekat, povodom toga je komisija raspisala poziv na našoj teritoriji. Pravo da se prijave imaju privredna društva, ne samo sa teritorije Grada već sa teritorije cele Republike koja se bave merama predviđenim javnim pozivom. Javni poziv će trajati više nego obično, umesto uobičajenih 15 dana, biće otvoren sve vreme, tako da se privredni subjekti mogu prijavljivati u bilo kom trenutku. Najduže bi mogao trajati do 30. 11. 2027. godine ili do utroška sredstava. Nakon izbora privrednih subjekata koji će učestvovati u realizaciji ovih mera komisija će raspisati javni poziv za građane koji će se prijavljivati za jednu od mera kako bi sanirali svoje porodične kuće i stanove, izjavio je Miloš Mišković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.