Društvo

NOĆNI BAZAR U SREMSKOJ MITROVICI

Stotinu izlagača na prvoj manifestaciji

Prvi „Noćni bazar“, koji je održan u parku u Sremskoj Mitrovici 10. juna, okupio je stotinu izlagača i još veći broj posetilaca. To je bila prilika da se mali proizvođači kako iz Sremske Mitrovice, tako i drugih gradova, predstave kupcima sa svojim, pretežno ručno izrađenim proizvodima. Manifestacija je nastala u saradnji sa „Novosadskim noćnim bazarom“, uz pomoć Pokrajinske vlade i podrške lokalne samouprave.

– Ovde smo kako bismo omogućili malim proizvođačima da iznesu pred potrošače i plasiraju svoje proizvode. Da možda iz porodičnih biznisa prerastu u još veće i stvore mogućnost zaposlenja i za druge. Potrudili smo se da dovedemo dve trećine onih koji prvi put izlažu, sa trećinom onih koji imaju iskustva, da mogu da ih razmene i da vide šta je dobro za proširenje sopstvenog biznisa, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić.

Kao direktan partner „Novosadskom bazaru“, uključen je mitrovački „Agrobiznis inkubator“.

– „Noćni bazar“ koji smo organizovali je prvi, a nadamo se da će biti jedan u nizu onih koje planiramo da organizujemo za naše građane, izjavio je Radoslav Panić, direktor Agrobiznis inkubatora, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi i Pokrajinskoj vladi na podršci u organizaciji.

Polovina izlagača je sa teritorije Sremske Mitrovice, a druga polovina su saradnici „Novosadskog bazara“.

– Kad god se organizuje u Novom Sadu, za „Noćni bazar“ postoji lista čekanja za prodavce i izlagače, što govori o interesovanju kako učesnika, tako i kupaca. Došli su na ideju da ga održe i van Novog Sada, u nekoliko vojvođanskih gradova, sada je prvi put i u Sremskoj Mitrovici. Organizovan je u saradnji sa mitrovačkim „Agrobiznis inkubatorom“, kojem je inače delatnost podrška i pomoć lokalnim proizvođačima poljoprivredno prehrambenih i zanatskih proizvoda, rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelice.

Prema rečima Marije Radojčić, direktorice „Noćnog bazara“, u Novom Sadu, ova manifestacija je odavno trebalo da bude održana u Mitrovici, međutim, organizaciju je prekinula epidemija korona-virusa i zabrana okupljanja, te je ideja realizovana sada.

 A. Dražić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.