01.03.2023.
Aktuelno

IRIG

Podela paketa pomoći socijalno najugroženijim građanima

U iriškoj opštini se privodi kraju podela paketa koji sadrže prehrambene proizvode i sredstva za higijenu i to kao vid pomoći socijalno najugroženijim građanima.
– Namera nam je bila da pomognemo svakom socijalno ugroženom licu u našoj opštini i pružimo im osnovne potrepštine koje su im neophodne.
Svesni smo da mnogi sugrađani prolaze kroz teška vremena, posebno posle pandemije, pa smo odlučili da, kao lokalna samouprava, preuzmemo odgovornost i pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, istakao je Tihomir Stojaković, predsednik iriške opštine.
On je posebno uputio zahvalnost za pomoć u realizaciji ove akcije svim ljudima dobre volje koji su se odazvali njihovom pozivu i pružili im podršku, kao i Pokrajinskoj vladi.
Mira Radulović, direktorka Centra za socijalni rad u Irigu, koji je vršio podelu ovih paketa, kaže da je reč o 580 korisnika.
– Pakete dobijaju svi korisnici socijalne pomoći koji u ovom momentu imaju pravo na nju, kao i drugi socijalno ugroženi stanovnici iriške opštine. Sličan je broj građana bio i kada smo delili energetske vaučere, kaže direktorka Radulović.
Prvi čovek iriške opštine Tihomir Stojaković je najavio da će lokalna samouprava nastaviti da pruža pomoć i podršku Irižanima, posebno onim socijalno najugroženijim.

S. Džakula

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.