28.02.2023.
Aktuelno

PLANINARSKI SAVEZ SRBIJE

Treking i trejl liga Srbije startuje u Inđiji

Ovogodišnja Treking i trejl liga Srbije (TTLS) počinje 5. marta.

Prvo od sedam kola startuje u Inđiji, zatim, 2. aprila sledi kolo na Tresetištu, u organizaciji subotičkog Spartaka, dok Kruševljani 13. maja organizuju kolo na Jastrebcu.

Događaji su „pet frendli“, a osim pet staza različite kilometraže u Inđiji je predviđena i trka čoveka i psa, dužine 5,8 kilometara, koja startuje u 9.30 časova.

 

Treking i trejl manifestacije su postale popularne u posljednjih nekoliko godina privlačeći ljude koji traže nove i izazovne načine da se bave fizičkom aktivnošću u prirodi. Takmičenja se održavaju na jasno obeleženim stazama koje učesnici mogu preći hodanjem ili trčanjem. Protekle sezone učešće na TTLS uzelo je više od 1.600 takmičara. Svako kolo ima tri zvanične staze čije su dužine limitirane na: 15, 25 i 35 kilometara.

 

Od juna do septembra slede kola na Gornjačkim planinama, Starici, Povlenu, Rajcu i Ovčaru. Pobednici TTLS su ujedno i zvanični pojedinačni i klubski prvaci države Srbije. Planinarskim trekingom u prethodnoj godini, u ekipnoj kategoriji, dominirale su takmičarke niškog „Mosora“ i trekingaši „Železničara“ iz Inđije, a juniori „Spartaka“ bili su nenadmašni. U pojedinačnoj konkurenciji bili su to, među damama Sanja Jovanović iz požarevačkog „Vukana“, a među muškarcima Aleksandar Jovanović iz beogradskog „Balkana“.

 

Organizaciju ogodišnjih kola lige dobili su klubovi: „Vukan“ iz Požarevca, „Kablar“ iz Čačka, „Pobeda“ iz Beograda, „Spartak“ iz Subotice, „Železničar“ iz Inđije, „Starica“ iz Majdanpeka, „Jastrebac iz Kruševca“.

 

Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti popunjavajući formular na sajtu Planinarskog saveza Srbije, uz kotizaciju u iznosu od 500 dinara u kojou je uračunat: personalizovani broj, finišerska medalja, okrepa na stazi, elektronska diploma, nagrade za najbolje… Moguće su prijave i na licu mesta , uoči trke, ali one iznose 800. dinara i ne uključuju personalizovane stratne brojeve

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.