12.01.2023.
Kultura

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У ГАЛЕРИЈИ „АДЛИГАТ“

Лепота је у оку посматрача

У Галерији „Адлигат“ у Инђији у току је изложба фотографија под називом „Сегменти црно белих мисли” аутора Бранислава Мамића из Новог Сада. Изложбу су у четвртак, 29. децембра 2022. године свечано отворили  шеф Кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић, директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић, као и аутор изложбе Бранислав Мамић.

Водећи присутне кроз причу својих фотографија, Мамић је истакао да се инђијског публици представља низом интимистичких представа на којима могу да се ишчитају поводи за контемплацију, рефлексије и уживање.

– Има тренутака које сам бележио путујући по свету и правећи неке репортаже. Постављао сам их на друштвеним мрежама и требало је времена да се одважим и искорачим у овом правцу. Као аутор говорио сам о својим емоцијама. Оне су сада овде, огољене и то сам ја. И чини ми се, када вас све видим, да сам успео- истакао је Мамић на отварању изложбе у Галерији „Адлигат“.

Милан Богојевић, директор Туристичке организације општине Инђија, захвалио се присутнима и аутору фотографија чија изложба затвара стару али уједно, отвара и нову изложбену годину у Галерији „Адлигат“.

-Лепота је у оку посматрача и најбитније је, да свако од нас у овим фотографијама види неку врсту лепоте. Много Вам хвала, господине Мамићу, што сте после Новог Сада одлучили да излажете у Инђији, и надам се да ће у наредне три недеље што већи број наших суграђана видети изложбу фотографија, прву таквог типа од када је отворена галерија – истакао је Богојевић.

М.Ђ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.