12.01.2023.
Kultura

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U GALERIJI „ADLIGAT“

Lepota je u oku posmatrača

U Galeriji „Adligat“ u Inđiji u toku je izložba fotografija pod nazivom „Segmenti crno belih misli” autora Branislava Mamića iz Novog Sada. Izložbu su u četvrtak, 29. decembra 2022. godine svečano otvorili  šef Kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević, direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević, kao i autor izložbe Branislav Mamić.

Vodeći prisutne kroz priču svojih fotografija, Mamić je istakao da se inđijskog publici predstavlja nizom intimističkih predstava na kojima mogu da se iščitaju povodi za kontemplaciju, refleksije i uživanje.

– Ima trenutaka koje sam beležio putujući po svetu i praveći neke reportaže. Postavljao sam ih na društvenim mrežama i trebalo je vremena da se odvažim i iskoračim u ovom pravcu. Kao autor govorio sam o svojim emocijama. One su sada ovde, ogoljene i to sam ja. I čini mi se, kada vas sve vidim, da sam uspeo- istakao je Mamić na otvaranju izložbe u Galeriji „Adligat“.

Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije opštine Inđija, zahvalio se prisutnima i autoru fotografija čija izložba zatvara staru ali ujedno, otvara i novu izložbenu godinu u Galeriji „Adligat“.

-Lepota je u oku posmatrača i najbitnije je, da svako od nas u ovim fotografijama vidi neku vrstu lepote. Mnogo Vam hvala, gospodine Mamiću, što ste posle Novog Sada odlučili da izlažete u Inđiji, i nadam se da će u naredne tri nedelje što veći broj naših sugrađana videti izložbu fotografija, prvu takvog tipa od kada je otvorena galerija – istakao je Bogojević.

M.Đ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.