05.11.2022.
Pazovačke vesti

STARA PAZOVA

Grejanje teče uredno

Miholjsko leto i prijatne dnevne temperature doprinose uštedi energenata, jer iako je zvanično počela grejna sezona, ne mora se grejati ceo dan. To potvrđuju i Staropazovčani, bilo da žive u stanovima sa daljinskim grejanjem, ili u domaćinstvima sa individualnim ložištima.

U skladu sa preporukama nadleženih, JKP Toplana Stara Pazova je 1. novembra počela sa isporukom topolotne energije. Krajem oktobra su izvršili toplotne probe, tako da je sistem u potpunosti izbalansiran kako bi mogli da uštede energiju, objasnio je direktor Zoran Vukašinović, čemu doprinosi i u prethodnom periodu ulaganje u automatizaciju sistema:

– JKP Toplana Stara Pazova je predhodnih godina uložila značajna sredstva u automatizaciju našeg sistema tako das u sve naše toplotne podstanice opremljene trokrakim i mešnim ventilima koji su povezani sa automatskom regulacijom koja balansira sistem u odnosu na spoljnu temperaturu. Tako da ukoliko se spoljna temperatura približi 20 stepeni sistem sam sebe postepeno smanjuje i ako treba gasi, a kada temperature padne ispod 16 stepeni on ponovo počne da radi.

Toplana Stara Pazova snabdeva toplotnom energijom 2120 korisnika, u oko 130.000 kvadrata, od kojih je blizu 100.000 stambenog prostora. Stanovi i poslovni objekti su topli, ali svi treba da povedu računa o štednji:

– Moram da zamolim naše korisnike da prekinu praksu držanja otvorenih prozora dok su stanovi topli, već da toplotu regulišu zavrtanjem ventila na radijatorima i da na taj način svi damo doprinos globalnom trendu uštede energije, istakao je Vukašinović.

Nadležni apeluju na racionalno trošenje svih energenata

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.