12.10.2022.
Pazovačke vesti

SVEČANO OTVOREN POGON NEMAČKE KOMPANIJE MTU U NOVOJ PAZOVI

ALEKSANDAR VUČIĆ: Dobar signal za Srbiji

U Novoj Pazovi u petak, 7. oktobra zvanično je otvoren ogranak nemačke kompanije za remont avio – motora MTU. Svečanom otvaranju prisustvovao je ceo državni vrh, od predsednika Aleksandra Vučića do ministarke privrede, ali i predstavnika menadžmenta MTU – a, zatim ambasadorka Nemačke u Srbiji, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i brojni srpski i nemački mediji.

Platu veću i do tri puta od prosečne i uslove rada kao u svim ograncima MTU grupacije, najavili su zvaničnici pre tri godine, prilikom polaganja kamena temeljca za novu fabriku. MTU otvara vrata povratku naše zemlje u mrežu evropske i svetske avio – industrije. U prvoj fazi, do kraja sledeće godine, biće zaposleno više od 500 ljudi, a ukupno je planirano do 2.000 radnih mesta za stručnjake iz te visokotehnološke industrije.

Predsednik Aleksandar Vučić je na svečanosti povodom otvaranja rekao da je ovo važan signal za Srbiju kao i da je ponosan na investicije i izgrađene pristupne saobraćajnice u opštini Stara Pazova.

Podsetio je i da je Srbija uložila 14,6 miliona evra i da će joj se sve to dvostruko vratiti. Direktor MTU – a Rajner Beker rekao je da je ovo veliki trenutak i da je u pitanju najmodernije postrojenje za popravku avio – motora u čitavoj Evropi.

Prisutnima se obratila i nemačka ambasadorka Anke Konrad. Zahvalila je nemačkoj vladi na podršci i istakla da su investicije važan deo nemačko – srpske saradnje.

Član Izvršnog odbora Mihel Švajb zahvalio je na dobrodošlici koju su dobili kada su doneli odluku da dođu u Srbiju i Novu Pazovu.

Kompanija MTU ostvarila je izuzetne odnose sa lokalnom zajednicom što će se pokazati i kroz saradnju sa Tehničkom školom u Staroj Pazovi kroz procese dualnog obrazovanja, gde će đaci ove škole odmah dobiti posao u ovoj velikoj kompaniji. Kompanija ulaže znatna sredstva i u kabinete i radionice za praktičnu nastavu ove škole.

D. G.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.