21.04.2022.
Aktuelno

DOM ZDRAVLJA RUMA

Novo sanitetsko vozilo

Rumski Dom zdravlja dobio je novo sanitetsko vozilo Fiat Dukato i tako pojačao svoj vozni park u službi što bržeg i kvalitetnijeg zbrinjavanja i pomoći pacijentima.

Ovo vozilo je doniralo Ministarstvo zdravlja, a njegova vrednost je 4,8 miliona dinara.

– Na ovaj način se nastavlja pomoć Domu zdravlja, ovaj put u koordinaciji sa resornim ministarstvom.Ovo je peto sanitetsko vozilo kojim će Dom zdravlja raspolagati i nadamo se da ćemo i dalje tokom godine kako kao lokalna samouprava, tako i uz pomoć Ministarstva zdravlja, poboljšati vozni park, ali obezbediti i druge vidove pomoći – istakla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine.

Ona je podsetila da je lokalna samouprava krajem decembra donirala i novo vozilo za dijalizu za šta je obezbeđeno 3,3 miliona dinara.

Direktor Doma zdravlja dr Zoran Slavujević je ukazao da je novo vozilo striktno namenjeno za Službu hitne medicinske pomoći.

– To je od izuzetne važnosti, zato što mi godišnje zaista imamo veliku amortizaciju vozila, u proseku ona prelaze preko 50.000 km. Moram da se zahvalim ministru Lončaru koji je rekao da je ovo, do sada, najveća donacija Vlade Srbije  i Ministrstva zdravlja domovima zdravlja u celoj Srbiji, jer je reč o preko 300 vozila. Nadamo se da ćemo u narednih šest meseci dobiti i treće vozilo – istakao je dr Slavujević.

On je dodao da, iako rumska zdravstvena ustanova ima relativno dovoljno sanitetskih vozila, sa njima se pokriva velika teritorija.

– Imamo i direktnu saradnju sa mitrovačkom bolnicom i tercijalnim ustanovama  Klinički centar Vojvodine i Klinički centar Srbije u Beogradu, tako da je frekvencija korišćenja ovih vozila izuzetno velika. Što je bolja opremljenost tih vozila medicinskom opremom lakše je pružiti pomoć pacijentima i odvesti ih do potrebnih bolnica – istakao je dr Zoran Slavujević.

 

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.