31.03.2022.
Poljoprivreda

SREMSKA MITROVICA

Otvaranje agrobiznis inkubatora

Prvi agrobiznis inkubator namenjen malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave prerađivačkom delatnošću biće otvoren u Sremskoj Mitrovici. Tim povodom je u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor o osnivanju Agrobiznis inkubatora, čiji su osnivači Razvojna agencija Vojvodine, Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, Poljoprivredna stručna služba „Sremska Mitrovica“ i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.

Inicijativu za pokretanje ovog inkubatora pokrenuo je Savet za koordnicaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Brankom Ćurčićem na čelu. Potpredsednik Ćurčić je naglasio da je Savet prepoznao potrebu za pokretanjem agrobiznis inkubatora, čiji je cilj razvoj malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, podsticanje prerade poljoprivrednih proizvoda i efikasniji nastup na tržištu.

Direktorka Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović, u ime jednog od osnivača, zahvalila se Pokrajinskoj vladi na inicijativi, naporima i finansijskoj podršci pri osnivanju agrobiznis inkubatora. Prema njenim rečima, Mitrovica je bogat poljoprivredni kraj i od izuzetnog je značaja da se preko jedne ovakve institucije našim poljoprivrednicima, koji se bave prerađivačkom delatnošću, omogući da na jednom mestu pronađu odgovore na sva pitanja – od registracije, preko marketinga i brendiranja proizvoda, do nastupa na tržištu, sa zajedničkim ciljem da ostvare što bolje rezultate.

Osnivači su predstavnici sva tri nivoa vlasti, a Agrobiznis inkubator treba da postane referentni centar za razvoj agrobiznisa u Sremu i Vojvodini. Inkubator će se radom početi u narednim mesecima, nakon uređenja prostorija i sale za prezentacije u zgradi Poljoprivredne stručne službe, za šta su sredstva obezbeđena od strane Pokrajinske vlade.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.