31.03.2022.
Društvo

DEONICA PUTA ŠIMANOVCI – DEČ – PREKA KALDRMA – AŠANJA – SPOMENIK

Moderna saobraćajnica umesto devastiranog kolovoza

U opštini Pećinci je tokom prošle nedelje krenula realizacija najvažnije investicije u putnu infrastrukturu. Reč je o kompletnoj rekonstrukciji i proširenju deonice puta Šimanovci – Deč – Preka kaldrma – Ašanja – Spomenik.

Radove je obišao predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić koji je tom prilikom naglasio da se radovi odvijaju upravo onako kako je prilikom nedavne posete pećinačkoj opštini najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić, koji se, po Đokićevim rečima, lično angažovao na realizaciji ove kapitalne investicije.

– Za nas je izuzetno značajno što će istovremeno biti rekonstruisan i proširen ceo put od Šimanovaca do Spomenika u dužini od 16 kilometara, i što ćemo umesto potpuno devastiranog kolovoza dobiti modernu saobraćajnicu, koja će bezbednost naših građana u saobraćaju podići na najviši nivo. Ovo je trajno rešenje problema, jer će zahvaljujući najvišem rangu nosivosti kolovoz biti otporan na habanje i oštećenja, čak i pri visokom opterećenju kakvom je izložen zbog transporta peska sa peskane u Ašanji – rekao je Đokić i istakao da ovako skupu investiciju opština Pećinci ne bi bila u mogućnosti da realizuje bez podrške viših nivoa vlasti.

Trenutno se pesak transportuje kroz našu opštinu deonicom Ašanja – Obrež – Ogar – Donji Tovarnik – Subotište – Brestač za izgradnju Fruškogorskog koridora, što i na ovoj deonici dovodi do ubrzanog propadanja kolovoza, a predsednik Đokić je poručio da je uveren da će pećinačka lokalna samouprava imati podršku države Srbije i za rekonstrukciju ovog dela puta u narednom periodu.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.