31.03.2022.
Društvo

ДЕОНИЦА ПУТА ШИМАНОВЦИ – ДЕЧ – ПРЕКА КАЛДРМА – АШАЊА – СПОМЕНИК

Модерна саобраћајница уместо девастираног коловоза

У општини Пећинци је током прошле недеље кренула реализација најважније инвестиције у путну инфраструктуру. Реч је о комплетној реконструкцији и проширењу деонице пута Шимановци – Деч – Прека калдрма – Ашања – Споменик.

Радове је обишао председник општине Пећинци Синиша Ђокић који је том приликом нагласио да се радови одвијају управо онако како је приликом недавне посете пећиначкој општини најавио председник Републике Александар Вучић, који се, по Ђокићевим речима, лично ангажовао на реализацији ове капиталне инвестиције.

– За нас је изузетно значајно што ће истовремено бити реконструисан и проширен цео пут од Шимановаца до Споменика у дужини од 16 километара, и што ћемо уместо потпуно девастираног коловоза добити модерну саобраћајницу, која ће безбедност наших грађана у саобраћају подићи на највиши ниво. Ово је трајно решење проблема, јер ће захваљујући највишем рангу носивости коловоз бити отпоран на хабање и оштећења, чак и при високом оптерећењу каквом је изложен због транспорта песка са пескане у Ашањи – рекао је Ђокић и истакао да овако скупу инвестицију општина Пећинци не би била у могућности да реализује без подршке виших нивоа власти.

Тренутно се песак транспортује кроз нашу општину деоницом Ашања – Обреж – Огар – Доњи Товарник – Суботиште – Брестач за изградњу Фрушкогорског коридора, што и на овој деоници доводи до убрзаног пропадања коловоза, а председник Ђокић је поручио да је уверен да ће пећиначка локална самоуправа имати подршку државе Србије и за реконструкцију овог дела пута у наредном периоду.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.