10.03.2022.
Ekonomija

GRADE SE DVE NOVE FABRIKE U SREMSKOJ MITROVICI

Nova radna mesta za Mitrovčane

Zahvaljujući novim investicijama u sremskomitrovačkoj industrijskoj zoni „Jezero“, biće otvoreno oko 60 novih radnih mesta. Naime, dve kompanije užurbano grade objekte u kojima će obavljati svoju proizvodnju. Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić je u petak, 4. marta sa predstavnicima dve kompanije obišao lokaciju, koja je postala veliko gradilište.

– Užurbano se radi na izgradnji dve nove fabrike u Sremskoj Mitrovici. U pitanju su kompanija „Belt“ iz Kraljeva, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa. U gradu na Savi će otvoriti pogon za proizvodnju armaturne mreže. Planiraju da zaposle oko 30 radnika. Pored njih, gradi se objekat kompanije „Alex Engenering & Construction“, koja se bavi proizvodnjom bazenske tehnike i opreme. Oni, takođe planiraju zapošljavanje oko 30 radnika. Grad Sremska Mitrovica se u poslednjim godinama pokazao kao operativna i efikasna lokalna samouprava, koja je stvorila stimulativan ambijent za domaća, privatna ulaganja, rekao je zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić.

Obe kompanije, kako je rečeno prilikom obilaska gradilišta, planiraju da u drugoj fazi prošire obim poslovanja, što znači zapošljavanje još većeg broja ljudi.

– Ovo je naša treća velika investicija. Odlučili smo da to bude u Sremskoj Mitrovici zbog predusretljivosti lokalne samouprave. Imali smo više lokacija u ponudi, ali smo ovde naišli na najbolji doček, uzimajući u obzir da smo efikasno rešili administrativna pitanja, kao i potrebu za komunalnim opremanjem. Ukoliko sve bude išlo po planu, proširićemo pogon i nadamo se, zaposliti oko 70 ljudi, rekao je Dušan Beloica iz „Belt“ kompanije.

U drugoj kompaniji će se odvijati proizvodnja filtera za prečišćavanje bazenskih sistema.

– Uskoro potpisujemo ugovor za izgradnju još jedne fabrike, koja će se nalaziti pored ove koja se gradi. Na taj način uspostavljamo saradnju sa švajcarskom kompanijom, koja će biti u holdingu sa „Alex E&C“ kompanijom. Grad Sremsku Mitrovicu smo odabrali za mesto poslovanja zbog strateški povoljnog  položaja, a imali smo i veliku podršku lokalne samouprave, naročito tokom trajanja epidemije korona – virusa, izjavila je Gorjana Kuzmanovski, vođa projekta izgradnje.

Do kraja ove godine se očekuje da će obe kompanije otpočeti poslovanje u svojim novim objektima, potvrđeno je prilikom obilaska gradilišta.

A.P.

Foto: B.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.