03.03.2022.
Sport

FUDBALER MILAN BUBALO VEĆ 9 GODINA IGRA I ŽIVI NA TAJLANDU

Zahvaljujući njemu Tajlanđani pevaju srpske hitove narodne muzike

31-godišnji fudbaler iz Inđije, Milan Bubalo već devet godina  živi svoj dečački san na Tajlandu. Nekadašnji fudbaler „Hajduka“ iz Kule, „Inđije“, novosadske „Vojvodine“ i član mlade reprezentacije Srbije već se odomaćio u zemlji za koju mnogi kažu da je „raj na zemlji“. Međutim, Bubalo ne igra samo fudbal u ovoj dalekoj zemlji. On na svoj, originalan način lokalno stanovništvo upoznaje sa srpskim jezikom, običajima i hitovima narodne muzike. Iz svlačionice fudbalskog kluba „Muangtong“ često se čuju hitovi Baje Malog Knindže, Žare i Gocija, Jašara ali „broj jedan“ je ipak Ipče Ahmedovski.

Milan objašnjava da se, takoreći, slučajno našao na Tajlandu nakon što je završio sezonu u Južnoj Koreji u ekipi „Gjongnama“.

-Nakon Koreje vratio sam se u Srbiju, da bi usledio poziv azijskog „Mančester junajteda“ Muangtonga, najvećeg kluba na Tajlandu. Kada sam saznao da se tamo nalazi moj srpski kolega Mario Đurovski, doneo sam odluku da je Tajland moja sledeća stanica- objašnjava ovaj 31-godišnji Inđinčanin koji je, svojevremeno, postao poznat kao jedan od retkih igrača koji je rekao NE menadžerima i upravi FK „Partizan“.

– Ja sam Zvezdaš od malena i nije mi na kraj pameti bilo da prihvatim „crno-beli“ dres.  Svađao sam se sa predsednikom „Hajduka“, za koji sam nastupa tada, sa menadžerima… svi su smatrali da je to dobar potez za moju karijeru… ali moje srce je „crveno-belo“.  Potražio sam drugu opciju, pojavio se slovenački „Kopar“ i odmah sam prihvatio- objašnjava Bubalo svoju odluku da ne ponese „crno-beli“ dres.

Bubalo priznaje da mu je jedini žal to što nikada nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju Srbije:

-Bio sam deo mlade reprezentacije koja je osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu. Kao što i većina ljudi zna, kada se jednom ode u Aziju, teško je posle toga pronaći svoje mesto u reprezentaciji. Samo zbog toga žalim.

Bubala obožavaju na Tajlandu. Lokalno stanovništvo i navijači kluba za koji nastupa „gledaju kao Boga“. Kako i sam kaže, jako dobro se razume sa saigračima, prihvatili su ga kao da je njihov.

-Moji saigrači vole srpsku kulturu i muziku. Ipče Ahmedovski je u svlačionicama omiljeni pevač, a iako ne razumeju ni reč našeg jezika, Tajlanđani narodnjačke hitove pevaju u glas!- objašnjava ovaj fudbaler autentičnog izgleda i dodaje da ga na Tajlandu ne gledaju kao stranca.

-Kažu da sam 50 odsto Tajlanđanin. Učim ih Ipčetovim i Jašarovim pesmama, ponekad su tu i Žare i Goci, kao i Baja Mali Knindža. Pozitivno reaguju na našu muziku, jezik i humor.

Bubalo kaže da Tajlanđani obožavaju fudbal i da su veliki fanatici.

-Njihova kultura je veoma čudna, čak i kada izgubimo, nema nervoze, pozdravljaju se sa protivničkom ekipom i sve je u nekom pozitivnom tonu. Na mene gledaju kao na neku vrstu zabavljača na terenu, jer vole atraktivne poteze, a ja im to pružam- kaže 31-godišnji fudbaler iz Inđije i za kraj dodaje da će nakon fudbalske karijere najverovatnije u ugostitelje i menadžere.

-Radim na pripremi otvaranja tajlandskog restorana. Pored toga igraću fudbal i dalje. Oprobao bih se i kao menadžer jer sam već posredovao pri dolasku nekoliko igrača na Tajland. Sebe ne vidim nigde drugde nego ovde, tako da ću sigurno ostati.

M.Đ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.