24.02.2022.
Aktuelno

SREMSKA MITROVICA

Uručeni ključevi stanova pripadnicima snaga bezbednosti

U osamnaest stanova u novoj zgradi, namenjenoj stanovanju lica iz redova snaga bezbednosti, uselili su se prvi vlasnici. Naime, u četvrtak 24. februara ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, Darija Kisić Tepavčević je u sremskomitrovačkom naselju „Kamenjar“ uručila ključeve kupcima novih stanova. Kisić je tom prilikom poručila da ima privilegiju da oseti atmosferu razvoja i napretka, kao i da bude deo njihove porodične sreće, dodavši da je dan kada dobijate ključeve svog doma jedan od najlepših dana za svakog.

Ministarka je tokom svečanosti podsetila na to da je pre tri godine, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokrenut projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti na teritoriji Srbije, a godinu dana nakon toga je proširen pravom da stan po povoljnim cenama kupe borci, zatim porodice palih boraca i vojni invalidi.

– U prvoj fazi planirano je da izgradimo oko 6.500 stanova za pomenute grupe naših stanovnika. To što danas stojimo ovde jasno govori da ispunjavamo sva obećanja. Naša dela govore za sebe. Posebno sam ponosna jer su radovi na izgradnji stambenih zgrada trajali i tokom čitave pandemije. Nema prepreke koju ne možemo prevazići – jasno idemo putem napretka i razvoja Srbije. U ovom gradu smo dodelili ključeve domova onima koji brinu o nama i našoj bezbednosti i zbog kojih mirno spavamo, poručila je Kisić Tepavčević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.