11.02.2022.
Ekonomija

DELEGACIJA OPŠTINE VELIKA KLADUŠA POSETILA INĐIJU

Jačanje ekonomskih i kulturnih veza

Delegacija bratske opštine Velika Kladuša posetila je opštinu Inđija. Tokom dva dana boravka u sremskoj opštini, predstavnici pomenutog bosansko-hercegovačkog grada sastali su se sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom sa kojim je razgovarano o nastavku saradnje na političkom, ekonomskom i kulturnom nivou.

-Razgovarali smo o budućoj privrednoj saradnji, jer se Velika Kladuša nalazi na samoj granici sa Hrvatskom, zemljom- članicom Evropske Unije. Razmenili smo lokalna politička iskustva i nastavićemo saradnju- istakao je Gak i dodao:

-Dogovorili smo se da radimo nekoliko prekograničnih projekata s obzirom da Bosna i Hercegovina crpi daleko više sredstava iz evropskih fondova nego mi, te mislim da ćemo zajednički moći mnogo jednostavnije da dođemo do sredstava. Pored nas, uključićemo još nekoliko gradova iz bivše SFRJ ali ćemo o tome tek govoriti- istakao je predsednik opštine Inđija.

Tokom posete opštini Inđija, predstavnici Velike Kladuše posetili su novoizgrađeni objekat vrtića, obišli industrijsku zonu ali se i detaljnije upoznali sa funkcionisanjem Sistema 48.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.