18.11.2021.
Društvo

SMOTRA MEHANIZACIJE ZIMSKE SLUŽBE

Spremni za prvi sneg

Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice, u petak, 12. novembra izvršila je smotru mehanizacije Zimske službe u „Hidrograđevinaru“ i tom prilikom je konstatovano da sneg neće iznenaditi putare.

– Spremni smo za predstojeću zimsku sezonu. Prema najavama koje pratimo, Hidrometeorološkog zavoda Srbije, nastupa hladan period sa snegom već za 15-ak dana. Kada je u pitanju Sremska Mitrovica, sve je u redu. Nove mehanizacije nema, prošlogodišnja je sasvim dovoljna, soli i rizle takođe ima dovoljno, tako da možemo biti zadovoljni, rekla je Svetlana Milovanović.

Za Zimsku službu iz gradskog budžeta opredeljeno je ukupno 45 miliona dinara. Mehanizaciju čine osam noževa, šest kamiona i dve radne mašine sa noževima, a na dva kamiona su i mehanizmi za rasipanje soli i rizle. Takođe, raspolažu i sa dva utovarivača, jednim buldožerom i četiri putarska vozila.

Kako je rekao Miroslav Keser, direktor JP „Sirmijumput“, spremno se dočekuje zimska sezona.

–  Održavamo 200 kilometara puteva kao i svake godine. Mislim da spremno dočekujemo zimsku sezonu, tako da će sve biti u najboljem redu. Raspolažemo sa dovoljno agregata, imamo oko 200 tona rizle i oko 350 tona soli, rekao je Keser.

U skladu sa Zakonom o putevima, zimsko održavanje saobraćajnica traje od 1. novembra tekuće do 1. aprila naredne godine. Saobraćajnice na teritoriji grada dele se na državne puteve koji su u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ i gradske saobraćajnice podeljene u pet kategorija, koje su u nadležnosti Javnog preduzeća „Sirmijumput“. Za funkcionisanje grada, prioritet su putevi prve i druge kategorije.

B. T.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.