17.09.2021.
Ekonomija

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ИНЂИЈА У ПОСЕТИ ТРСТУ

Извесна привредна сарадња са привредницима из Трста

Делегација Општине Инђија предвођена председником Владимиром Гаком боравила је прошле недеље у Трсту. Током тродневне посете, први човек Општине се састао са градоначелником тог италијанског града Робертом Дипјацом, али и са неколико привредника који су заинтересовани за улагање у Инђију. Дипјаца је најпре упознао госте са привредним потенцијалима Трста, а затим и са најважнијим пројектом који се тренутно реализује, а то је изградња нове луке на површини од 60 хектара. Тиме ће Трст постати највећа трговачка лука у Италији, истакао је Дипјаца.

С друге стране, Гак је домаћинима говорио о локалној привреди, истакавши да је снажан економски развој Инђије условљен улагањем локалне самоуправе у индустријске зоне и доласком великог броја инвеститора. Гак је јапанску компанију „Toyo Tires“ истакао као најзначајнију и највећу инвестицију у историји Инђије.

– Направили смо добру полазну основу и сарадњу са Градом Трстом, који је  веома интересантан целој Србији и нашој општини. Повезује нас  привреда али и податак да у том граду данас живи више од 15 хиљада Срба. Очекујемо ускоро узвратну посету и тада ћемо званично потписати протокол о сарадњи- истакао је Гак након доласка из Италије.

Током посете Трсту, делегација Општине је посетила компанију „Step Impianti“ са чијим представницима је разговарано о потенцијалној сарадњи. Такође, председник Владимир Гак упознао је власника компаније „Pompea Тria“ о предностима инвестирања у Инђију, истакавши одличан географски положај, уређену индустријску зону и пролазак важних међународних саобраћајних  коридора.

– Обишли смо неколико озбиљних компанија и разговарали са њиховим представницима о могућој привредној сарадњи. Није лако привући инвестицију. Ми смо направили добру полазну основу и већ следећег месеца очекујемо наставак разговора о потенцијалном улагању компаније  „Step Impianti“ која је, иначе, лидер у производњи и иновацијама у електроенергетском сектору.

М.Ђ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.