12.08.2021.
Sport

ATLETIKA: Prvenstvo Srbije za mlađe juniore

Uspešan dan za Mitrovčane

U subotu i nedelju, 7. i 8. avgusta održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore u Kraljevu. Atletski klub „Sirmium“ je osvojio tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne. Nastupilo je i pet članova AK „Srem“ a bilans je jedna zlatna, jedna bronzana medalja, dva četvrta i jedno deseto mesto.

Andrej Joksimović je u trci na 2000m sa preprekama jednom samouverenom i hrabrom trkom stigao do pobede rezultatom 6:27,32. Bez većih problema je izdržao prvi deo trke sa dosta promena da bi se nakon 1000m odvojio i solo završnicom potvrdio zlato.

Teodora Samac je vodila veliku borbu u bacanju koplja (500g) i hicem u poslednjoj seriji od 39,54m obezbedila sebi bronzanu medalju u ozbiljnoj konkurenciji. Siniša Drljača je u bacanju koplja (700g) bio nadomak medalje ali 45,80m ipak nije bilo dovoljno. Mila Miljković je takođe morala da se zadovolji četvrtom pozicijom u disciplini bacanje kladiva (3kg) koje je dobacila do daljine od 37,76m. Milana Simić je u skoku u dalj bila deseta sa skromnih 5,18m.

Iz AK „Sirmium“ najuspešnija bila je Vanja Milanović, koja je fantastičnim nastupima osvojila dve medalje. Najpre je prvog dana novim ličnim rekordom na 100m od 12.19 s za samo stotinku izgubila zlato, da bi u nedelju u disciplini 200m ubedljivo trijumfovala takođe novim ličnim rekordom i izuzetnim rezultatom od 24.95s. Vanja je ovim nastupima izborila mesto u reprezentaciji Srbije za predstojeće Prvenstvo Balkana koje se održava sledećeg vikenda u Kraljevu.

Anja Čančarević nakon  je novim ličnim rekordom u bacanju kugle od 13.13 m postala vicešampionka Srbije u kategoriji mlađih juniorki, iako je još uvek pionirka. Vuk Marinković je zauzeo četvrto mesto u svom debiju na 400m prepone, s obzirom da je godinu dana mlađi od konkurenata, kao i da mu je prva trka u ovoj disciplini, nastup je bio uspešan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.